Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 73

Threaded View

  1. #19
    Senior Member
    Geregistreerd
    10 oktober 2008
    Locatie
    antwerpen
    Berichten
    3.862

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Orpheo Bekijk bericht
    Het is heel simpel om er niet in te 'geloven', maar probeer het zelf eens. Heb je wel eens een gitaar getest met en zonder lak? Ik ben gelukkig niet alleen in mijn visie: Jean Larrivee, Andy Powers/Bob Taylor en Nik Huber denken er hetzelfde over. Het gaat erom dat het een dichte barriere is die de vibratie belemmerd.
    Van Larrivee en Taylor wil ik dat zeker nog geloven, omdat het hier over akoestische instrumenten gaat, waarbij het net van belang is dat het klankblad kan trillen. Dat is ook wat Parker zegt over zijn archtops, die hij afwerkt met epoxy, zodat ze steviger worden, en hij dus dunnere klankbladen kan maken.

    En neen ik heb nog geen gelakte / ongelakte elektrische gitaar vergelijking gedaan
    1. Eigenlijk ook DE reden: er zit teveel tijd tussen, en zeker omdat ik het zelf heb gedaan denken mijn hersenen dat er wel een verschil MOET zijn.
    2. Hoe was de gitaar de eerste en de 2e keer afgesteld, de hoogte van de pickups, al is het maar een halve mm verschil, heeft meer invloed op je klank dan een laklaag !

    Het kan er bij mij niet in dat een laklaag van enkele tienden van een mm zelfs maar enige invloed heeft op de klank van een dikke plak hout !
    Bij het gebruiken van een poriënvuller vul je maximum de eerste halve mm van het hout, aan 2 zijden wordt dat dus 1 mm + (en even kort door de bocht) nog een halve mm lak erop.

    Dus op een body van 4,5 cm dik is dat 3,5 procent van de totale dikte van de plak hout. En in het totaalpakket van de gitaar is dat nog minder, dus ik vind dat te verwaarlozen.

    Een elektrische gitaar kan je niet vergelijken met een akoestisch instrument: iemand met goed hout, goede hardware en goede houtbewerking skills kan van de eerste keer een goed klinkende elektrische gitaar bouwen. Een akoestische bouwer moet minstens 20 tot 30 instrumenten gebouwd hebben om te weten wat elk onderdeel van het klankblad, rug en zijkanten doet aan de uiteindelijke klank. Iemand kan je aanleren hoe dik een klankblad moet zijn, hoe hoog en breed de balkjes, maar het is pas de ervaring die zal bewijzen of je ook goed klinkende akoestische gitaren kan bouwen.

    En nu terug on topic: nog foto's van Chris?



    s.
    Laatst gewijzigd door stijnkenens; 25 augustus 2014 om 12:14
    If I can't fix it, you better bin it !!!

    stijnkenens.eu en Stijn Kenens Luthier @ facebook

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top