Hallo allemaal en stratspecialisten in het bijzonder,
Ondanks bijna 30 jaar ervaring in het afstellen van mijn gitaren kan ik voor het volgende probleem toch geen oplossing vinden.

Ik heb een Fender AVRI 57 Strat. Echt een kroonjuweeltje ! Ik heb een probleem met de (dikke) E-snaar. Hij is helemaal zuiver geintoneerd. Daarmee bedoel ik dat als hij gestemd is, de losse snaar, de 12e fret en de flageolet op de 12e allemaal exact in tune zijn.
Echter als ik op deze E-snaar de G pak (3e positie dus) dan is deze G zo vals als een toeter. Hij is te hoog. Een open G-accoord is niet om aan te horen. Het verschil is bijna een kwart toon ongeveer. Als ik de G aan sla en stem deze zuiver op de G dan is de losse E weer te laag. Een kleine afwijking in toonhoogte bij fretten van een snaar is niet zo'n ramp. Bij de A is de afwijking alweer verwaarloosbaar, maar de G springt er echt uit. De G op de 15e positie is overigens weer wel spatzuiver.
En echt... ik knijp echt niet in de snaren ofzo. het maar geen reet uit of ik hem nu boterzacht aanfret of er mijn volle gewicht in gooi (bij wijze van...)

Uiteraard heb ik al:
-stemming gecontroleerd
-Intonatie weer gecontroleerd
-snaren ververst
-andere snaren getest
-tremolo gelocked
-frets op beschadigingen of afwijkingen gecontroleerd

Niets van het bovenstaande heeft enige bvijdrage geleverd aan het vinden van de oplossing.

... wie weet wat de oorzaak kan zijn???