Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 25
  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    13.799

    Standaard Kabels van rack naar (midi) board vraag

    In combinatie met mijn rack gebruik ik een midi controller. Tevens gebruik ik een tuner die naast mijn midi controller staat. Hier gaat alleen signaal naartoe (geen audio retour) vanuit mijn rack.
    De controller wil graag 9V AC hebben, en de tuner 9V DC.

    Op dit moment gebruik ik een 5-polige XLR; 3 polen voor midi en dan twee die naar de tip en sleeve van de jack gaan.

    Verder een 230V kabel naar het board, waar dan een voeding voor 9VAC en een voeding voor 9VDC op zit, om daarmee beide apparaten van spanning te kunnen voorzien.

    Het liefst zou ik de voedingen naar het rack verplaatsen zodat ik geen 230V naar mijn board hoef te leggen.
    Dit zou echter betekenen dat ik dan naast midi en "tuner out" ook nog 9VAC en 9VDC door een relatief lange kabel moet transporteren. Is dat wel wijs om te doen, of kan ik het beter houden zoals ik het nu heb?

    Het allerliefst zou ik zelfs nog 1 (multi)kabel hebben met alles erin, met 1 stekker aan elke kant, gemak dient de mens.
    Het gaat dan om 2 aders tbv, 9VAC, 2 voor 9VDC, 2 voor audio, 3 voor midi = 9 aders. In 1 kabel kom je dan alsnel bij Harting stekkers oid uit?
    Bovendien vraag ik me af hoe goed (met name) de 9VAC samen gaat met de audio in een multikabel.

    Hoe zouden jullie dit doen?

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 april 2015
    Locatie
    Doetinchem
    Berichten
    14.578

    Standaard

    Ik heb midi en 9 volt voor m’n MidiMate gecombineerd via een standaard mikrofoonkabel.

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    13.799

    Standaard

    Hoe dan?
    Kun je dan 9V potentiaalverschil over je midi source/sink zetten?
    Er van uitgaande dat je een 3-polige xlr bedoelt...

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 april 2015
    Locatie
    Doetinchem
    Berichten
    14.578

    Standaard

    Ik moet nog ergens het schema hebben. Komt van Ernst Fliek trouwens, ik zag het ooit op de 19” set van Lex Bolderdijk.

  5. #5
    Super Moderator
    Geregistreerd
    8 februari 2004
    Locatie
    Groningen
    Berichten
    6.127

    Standaard

    Kan de tuner niet gewoon van je floorboard af? Ik zie overal die clip tuners verschijnen, ook bij grote artiesten. Ik heb persoonlijk ook het idee dat mijn tc electronic tuner op de hals nauwkeuriger is dan de floor tuner..
    Vriendelijke groet,

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    13.799

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door harrie-beton Bekijk bericht
    Kan de tuner niet gewoon van je floorboard af?
    Terechte vraag.....maar het antwoord is vooralsnog nee, want mijn ervaring tot nu toe is dat de clip on tuner (en niet alleen die van mij) niet (goed) werkt in een lawaaiige omgeving.
    Zelfs met een akoestisch optreden heb ik daar al meer geklooi mee gehad dan ik wil, dus doe mij maar gewoon zo'n pedaalding. Ik zou nog kunnen overwegen om gewoon batterijen in de pedaltuner te stoppen natuurlijk.

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 november 2008
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    7.738

    Standaard

    Je kan de AC transporteren naar je pedal board. Deze AC gebruiken voor de controller en op het pedal board omzetten naar 9V DC. Dat is op zich een eitje. Scheelt weer een adapter en twee lijnen in je kabel.
    www.amps-unlimited.nl

    Reparatie / Restauratie
    Tube & SolidState Amps.

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    20 augustus 2007
    Locatie
    Brabant!
    Berichten
    21.191

    Standaard

    Welke controller heeft er AC nodig?

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 november 2008
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    7.738

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HaroldA Bekijk bericht
    Welke controller heeft er AC nodig?
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door D3nnis Bekijk bericht
    De controller wil graag 9V AC hebben, en de tuner 9V DC.


    Lees en huiver
    www.amps-unlimited.nl

    Reparatie / Restauratie
    Tube & SolidState Amps.

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    20 augustus 2007
    Locatie
    Brabant!
    Berichten
    21.191

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cluseau Bekijk bericht
    Lees en huiver
    Ik lees geen merk/type. Soms staat er op een adapter die van AC DC maakt "AC adapter"; misschien is het dus wel gewoon DC?

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top