Welkom op het GitaarNet.

Dijkman Muziek

DijkmanMuziek Amsterdam aan de Rozengracht en DijkmanMuziek Alkmaar op Limmerhoek.

Bij DijkmanMuziek houden ze zich niet bezig met 'dozen schuiven'. Voor iedere productgroep is een specialist aanwezig, die voor een klant de tijd neemt en een goed advies kan geven. Dijkman muziek levert zoveel mogelijk producten uit voorraad en elk product is in de winkel uit te proberen.

  • DijkmanMuziek een begrip voor veel Nederlandse gitaristen.

Met een wisselende collectie van 500 - 700 gitaren is DijkmanMuziek een begrip voor veel Nederlandse gitaristen. De muzikale carrière van de familie Dijkman begint in de jaren '40 - '50, toen opa en oma Dijkman furore maakten als 'komisch duo'. Opa speelde de accordeon, en Oma verzorgde de 'zonnige zang'. Opa had in die tijd een platenwinkel en later ook een winkel voor 'instrumenten en bladmuziek'. Toen zoon Dijkman in 1958 voor zichzelf begon waren er zelfs twee 'Dijkmannen' met een muziekwinkel in Amsterdam: één in de Sarphatistraat en één op de Rozengracht.

Na verschillende locaties op de Rozengracht te hebben 'uitgeprobeerd' is (kleinzoon) Edwin Dijkman sinds 1990 eigenaar van Dijkman Muziek op de Rozengracht 107 en 115. Om de verschillende specialismen goed uit elkaar te houden en klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, is de winkel verdeeld in een 'algemene afdeling' en een 'high-tech' afdeling voor hardware/software, opname apparatuur en toetseninstrumenten etc.

DijkmanMuziek levert zoveel mogelijk uit voorraad en dat is als je de winkel(s) binnen stapt meteen te zien: de twee winkels bestrijken een kleine 1000 vierkante meter. Drie verdiepingen van het pand op nummer 115 staan volledig in het teken van de gitaar: tussen de 500 en 700 elektrische-, akoestische- en basgitaren en een groot aantal versterkers. Alle bekende merken versterkers zijn aanwezig waardoor je een gitaar goed kunt beoordelen.

Sinds 2006 heeft DijkmanMuziek een 2e winkel geopend in  Alkmaar!
Aanvankelijk begonnen in een compacte winkel aan de Ritsevoort bleek al heel snel dat er door het succes behoefte was aan meer ruimte dus werd er in 2008 een gloednieuwe en moderne winkel geopend aan de Limmerhoek 12 tot 16. Ook hier slaat de inmiddels beproefde Dijkman formule aan; Goede voorlichting door deskundige medewerkers, messcherpe  prijzen, en een gigantische voorraad! De Online webshop is 24 uur per dag geopend en hier kunt je op een eenvoudige en veilige wijze bestellen, waarna het artikel van je keuze in een van onze winkels kan worden afgehaald of snel  en gemakkelijk door ons kan worden verzonden!

DijkmanMuziek realiseert zich daarnaast dat de aanschaf van een kwaliteits instrument voor veel muzikanten vaak een rib uit hun lijf is. Financiële constructies, zoals het op termijn betalen behoren altijd tot de mogelijkheden.Back to top