Welkom op het GitaarNet.

Sacksioni

Sinds 1945 is de Amsterdamse gitaarspeciaalzaak Sacksioni een begrip in Nederland. Ze zitten nog steeds op dezelfde mooie plek in Amsterdam, tussen het Concertgebouw en de AlbertCuyp-markt in.

  • Sacksioni: doorgewinterde muzikanten met passend advies
  • Brian May bij Sacksioni

Sacksioni: doorgewinterde muzikanten met passend advies

Begonnen als platenzaak/muziekwinkel is Sacksioni sinds 1972 uitgegroeid tot de gitaarspeciaalzaak, waar iedereen die een gitaar, bas of versterker zoekt kan slagen.

Eigenaar Harry de Jonge, die de winkel in 1994 overnam, wilde een zo gevarieerd mogelijk assortiment aan gitaren, versterkers en effecten in de winkel zetten, waarbij er voor elk budget het beste zou staan.

Naast een grote collectie goedkopere gitaren heeft de winkel ook een zeer uitgebreid assortinment handgeselecteerde Gibsons (akoestisch en elektrisch), Martins en Fenders. Ook vind je in de winkel merken die je nergens anders ziet zoals de Duitse handbouwgitaren van Stevens, Albert-Mueller, Lakewood en Queener. Of de prachtige Tjechische Gitaren van BSG.

Sacksioni heeft ook een mooie collectie gitaarversterkers, waaronder de nederlandse poin-to-point Marble amps, de engels Hiwatt stacks, exclusieve handgebouwde Marshall's en Orange amps. Ook de akoestische gitarist komt hier aan z'n trekken met een uitgebreide collectie akoestische versterkers (o.a. AER).

Akoestische specialist

Sacksioni is onlangs uitgebreid met een nieuwe akoestische ruimte, waar alle ruimte is om de uitgebreide akoestische gitaarcollectie uit te proberen.

Omdat er alleen maar doorgewinterde muzikanten in de winkel staan, kunnen zij u altijd een passend advies geven bij al uw gitaarvragen. Ook zijn ze bedreven in het afstellen en repareren van gitaren en versterkers, dus als u een probleem hebt met uw instrument... kom gerust langs!

Wij hopen u snel te zien bij dé gitaarzaak van Nederland,

Sacksioni GuitarshopBack to top