Welkom op het GitaarNet.

De Plug

De Plug is een door muzikanten gestarte winkel. Wij willen graag goede tweedehands en vintage gitaren uit de jaren '50, '60 en heden verkopen tegen een redelijk tarief. Dat kost veel moeite...bij importeurs zeuren om licht beschadigde modellen; naar Amerika om zelf goedkoop gitaren te importeren en veel leren over oude gitaren... Maar het lukt. Er is tenslotte maar een gediplomeerde gitaartaxateur in Nederland en wij hebben zijn examen afgenomen. Nu kopen andere winkels bij ons hun vintage gitaren!! Jij kunt ze direkt bij ons kopen of verkopen. Ook onze snaren zijn van topkwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. Bewijs van onze policy!! Enjoy!!

Wie muziekhandel De Plug, gespecialiseerd in allerlei soorten gitaren binnengaat, betreedt een ruimte waar vele beroemdheden hun voetstappen hebben staan. De leden van Simple Minds, Herman Brood, veel bluesvirtuozen, allemaal zijn ze binnen geweest bij deze populaire gitaarhandel die je al ruim vijftien jaar lang kunt vinden aan de Ruysdaelkade te Amsterdam.

Niet verwonderlijk dat zoveel beroemdheden hun toevlucht tot De Plug (de naam verwijst naar een schakel tussen muzikant en instrument) hebben gezocht. Peter Boelen (in de wandelgangen 'Peter Plug' genoemd) en Rob Ruijter zijn erin geslaagd een zaak neer te zetten die zijn gelijke nauwelijks kent. De Plug is dé winkel in Amsterdam voor gebruikte muziekinstrumenten. Ga hier naar binnen en je krijgt het gevoel dat je door de aanwezige stukken hout het bos niet meer ziet... En je vindt er werkelijk alles op gitaargebied, van versterkers tot snaren aan toe.

Fender Vintage 

Bij De Plug zijn ook nieuwe instrumenten te koop. Die nieuwe instrumenten zijn dan vaak een stuk goedkoper dan bij andere muziekwinkels. De Plug is in staat een en ander zo goedkoop aan te bieden, omdat men een actief inkoopbeleid voert: men koopt van particulieren, op veilingen en in Amerika. Door de gedegen kennis die men hier in huis heeft, weet de vaste klant inmiddels, dat ook verzamelobjecten via De Plug besteld kunnen worden. Het loont ook zeker de moeite hier je apparatuur te laten repareren. Omdat De Plug over veel onderdelen beschikt en een grote expertise heeft, kunnen ze heel goedkoop werken.

 oldies - goldies!
Peter met een unieke Beatle bas           oldies - goldies!                  De Plug is een door muzikanten opgezette winkel. Rob Ruijter is een nationaal bekende gitarist en zeer gezien in de nationale muziekscene. Zowel Peter als Rob kennen de gitaarbusiness op hun duimpje. Het helpt natuurlijk altijd als je in een muziekwinkel wordt geholpen door een medemuzikant. En bij De Plug wordt je goed geholpen! Je kunt door hun je gitaar laten taxeren, verkopen en/of inruilen.

  Om onderstaande video's te bekijken heb je de gratis Windows Media Player 7 nodig. Klik hier voor meer informatie.

Video presentatie De Plug (Windows Media Player video)

Bij De Plug kan je ook je instrument parkeren, zodat er een nieuw baasje voor gevonden kan worden. Voor advies ben je altijd welkom. Effect-apparatuur, keyboards en blaasinstrumenten worden ook verkocht. P.A.-appartuur en installaties worden voor een zacht prijsje verhuurd. Maar de hoofdmoot blijft toch hun zeer gewilde goede tweedehands en vintage gitaren uit de jaren '50 en '60.

De kenners weten inmiddels al dat de Plug sinds kort online snaren verkoopt via de webshop StringsByMail. Hardstikke handig en wel zo klantvriendelijk! Met ??n druk op de knop bestel je je snaren en krijg je ze thuis bezorgd. Peter weet uit ervaring dat hier vraag naar was. Veel klanten in de winkel vroegen om deze mogelijkheid en, voil?: klant is koning en surf dus snel naar http://www.stringsbymail.nl.!

 

Peter en Rob van De Plug doen veel moeite om vintage gitaren te bemachtigen: zeuren bij importeurs om licht beschadigde modellen; naar Amerika afreizen om unieke modellen te importeren. Maar het lukt. Er is tenslotte maar één gediplomeerd gitaartaxateur in Nederland, en De Plug heeft zijn examen afgenomen. Nu kopen zelfs andere winkels bij De Plug hun vintage gitaren!

  
           Veel gitaren!                 kom eens langs!

De Plug is een gezellige winkel en je bezoekje meer dan waard. En vergeet dan niet een setje De Plug gitaarsnaren aan te schaffen of bezoek http://www.stringsbymail.nl.!

GitaarNet gitaarBack to top