Welkom op het GitaarNet.

Max Guitar

Sinds begin 2004 bevindt zich aan de de Laan van Meerdervoort in Den Haag, ook bekende als 'langste laan van Europa', de gitaarspeciaalzaak Max Guitar. Max staat bij een grote nationale en internationale klantenkring bekend om de zeer hoge kwaliteit van de geleverde instrumenten. Grootste Gibson Experience centre van de Benelux, (meer dan 250 Gibsons in stock!) heel veel PRS en Fender Custom shop, verder mooi Vintage spul, alle High end amps, zoals Orange, Bogner, The Valve, Rivera, H&K, Vox, Koch, verder veel effecten en parts etc. Voor eigenaar Robbert van der Ende is kwaliteit een eerste criterium. Ook al glimt een gitaar nog zo mooi. 't draait voor 80% om de kwaliteit van het hout, de overige 20% draait om de liefde voor het bouwen, vakmanschap en de kwaliteit van de gebruikte onderdelen.

  

MXG, the Maximum Guitar
In 1984 was hij al betrokken bij de start van Feedback, de bekende Nederlandse muziekwinkelketen. In 1997 startte hij samen met de bekende Engelse gitaarbouwer Patrick Eggle zijn eigen gitaarmerk MXG. Van der Ende verhuisde in 1999 naar het buitenland waar hij dit initiatief uitbreidde en doorging met gitaren bouwen. In 2003 kwam hij terug naar Nederland en zette hij de genoemde nieuwe zaak op: Max Guitar; ontstaan vanuit de verkoop van de eigen MXG instrumenten. Deze verkocht hij eerst hij vanuit huis. Maar door de grote vraag en doordat van der Ende's aanpak succesvol was, bleek een winkel de meest logische volgende stap.

De winkel vind je in Den Haag aan de Laan van Meerdervoort 612. Den Haag is toch dé muziekstad van Nederland, het is rockstad nummer één, en ik ben ook in Den Haag opgegroeid. Ik heb naar verschillende steden gekeken en Den Haag kwam er gewoon het beste uit, ook qua concurrentiepositie. In tweede instantie werd er een uitgebreide internetshop toegevoegd. Nederland is te klein voor een dergelijke specialistische zaak als die van ons. Een internetshop om buiten de grenzen uit te breiden was een logisch gevolg: www.maxguitar.nl. Robbert streeft er naar om alleen spullen op de site te hebben die ook werkelijk in voorraad zijn.

  

Max Guitar 


Kwaliteit
Robbert verkoopt niet van alles, maar onderscheidt zich door de hoogstaande kwaliteit. Hij voert alleen high end gitaren, zoals Gibson en Fender Custom Shop, PRS, Blade, en Indie maar ook buizenversterkers,accessoires en effecten verkopen. Heeft de gemiddelde gitaarwinkel een paar Gibsons in huis, dan staan er bij Max meer dan tweehonderd! Ook de eigen MXG lijn onderscheidt zich door de hoge kwaliteit. Hierdoor heeft Robbert een eigen markt gecre?erd. ?Toen ik begon hoopte ik dat het mogelijk zou zijn, maar dat het allemaal lukt en er nog veel meer mogelijk blijkt, had ik niet kunnen denken. In eerste instantie was ik blij dat ik mijn brood er mee kon verdienen, nu blijkt echt de sky de limit.? ?Goedkopere gitaren zijn weliswaar drempelverlagend, maar er is wel een reden waarom die gitaren zo goedkoop zijn. Het is in ieder geval belangrijk dat mensen weten waarom de prijsverschillen zo groot zijn. Wij hebben ook gitaren voor de beginner, Of voor de gitarist met een kleiner budget. Maar ook voor die gitaren geldt bij ons: het moet kwaliteit zijn.?

  

Max Guitar in Den Haag

Het personeel dat Robbert binnenhaalt, zoekt hij gericht uit. Toppers met Ervaring. De klant weet dat hij met echte kenners te maken heeft. ?Mensen die hier werken weten ook waar ze het over hebben. Als je van wijnen houdt en je gaat naar de slijter vindt je ?t ook leuk om iets meer informatie te krijgen en verrast te worden met iets bijzonders. Zo ook hier. De wereld die de klanten willen ervaren, moeten ze terug kunnen vinden in de winkel. Iedereen heeft zijn eigen reden om een gitaar te kopen. Onze motivatie is uit te vinden wat die beleving van de klant is. Wat beweegt iemand?, waarom komt hij langs? Dat is onze uitdaging?

  


Nieuw en oud
De gitaren die gemaakt werden in de jaren ?50 zijn nog steeds de maatstaf, zoals de Les Paul, de SG, de Stratocaster en Telecaster. Allen ontwerpen uit de jaren 50. "Het gaat om de details"" Amerika is toch de bakermat van de ?oer?modellen op gitaargebied; Later kwam vaak de kwaliteit onder druk te staan ten faveure van de kwantiteit. Of omgekeerd kun je zeggen dat wat vroeger de "standaard? kwaliteit was wordt nu alleen nog maar geproduceerd in de diverse custom shops. Custom shop gitaren en ook 'aged', 'relic' zijn 'hot' . Met de hand gemaakte replica's van de eerdergenoemde klassiekersen bijvoorbeeld de gitaar van Jimmy Page, Eric Clapton, Eddie van Halen of andere gitaarsterren. Nieuwe,onberispelijk glimmende gitaren worden natuurlijk ook nog verkocht, maar de z.g. ge-agede gitaren zijn hip! Max Guitar heeft zijn eigen lijn: MXG traditional en MXG Experience. Deze worden gemaakt vanuit hetzelfde principe: de oude klassiekers worden perfect nagebouwd. Gitaarbouwer Angelo Merrienboer en Sander Bonten zijn betrokken bij het Aging proces dat deze gitaren hun specifieke uiterlijk geeft.

Max Guitar in Den Haag

Custom Shop Lounge
Onlangs werd de Max Guitar Custom Shop Lounge geopend. Hier vindt de klant echte Vintage gitaren en hele bijzonder handgemaakte instrumenten. Een collectie van unieke exemplaren beginnend rond de 2000 euro. Boven de winkel in een aparte exclusief ingerichte ruimte kan de klant op afspraak alles rustig en uitgebreid testen. Hieraan verbonden is de Custom Shop Club. Een ieder die een gitaar uit de lijn koopt kan lid worden en krijgt een pakket met accessoires en een keur van interessante activiteiten aangeboden. Dit varieert van clinics door bekende gitaristen tot workshops door bekende gitaarbouwers. Het neusje van de zalm voor de echte liefhebber. ?Waar ik mee bezig ben is de echte grote artiesten of bijvoorbeeld de bouwers van de Gibson Custom Shop, of Paul Reed Smith zelf naar Nederland te halen.? Gezien het succes van Max Guitars zal dat Robbert ongetwijfeld gaan lukken?.

Gitaar SpeciaalzaakBack to top