Welkom op het GitaarNet.

Purple Guitars

PURPLEGUITARS is een heel bijzondere gitaarwinkel, als je binnenkomt zou je denken dat je een museum binnenloopt! Het assortiment bestaat voornamelijk uit Amerikaanse gitaren en versterkers uit de jaren 50, 60 en 70 aangevuld met de beste nieuwe produkten op de gitaarmarkt.De vintage muziekwinkel is eigenlijk een uitbreiding van Bennies Fifties, een oppervlak van 500 m2 met jukeboxen en collectables uit de U.S.A. waarbij het verschil tussen een winkel en een museum niet meer relevant is.Eigenaar Ben Franse heeft in 25 jaar tijd een zaak opgebouwd waarbij duidelijk het gevoel heeft meegespeeld; met een zoon als producer/gitarist en gitaarfanaat (Maroen Franse) was de uitbreiding naar vintage gitaren een logische stap.

Naast de vintage gitaren verkoopt Purpleguitars ook kwaliteitsgitaren zoals Paul Reed Smith en James Trussart gitaren en bijvoorbeeld Bogner en Marble versterkers. Een paar keer per jaar komt er een container uit de U.S.A. vol met de mooiste gitaren en versterkers; dit wordt steeds ruim van tevoren aangekondigd op de eigen website: www.purpleguitars.com.

    

Onlangs reden Ben en Maroen nog dwars door Amerika meer dan 6000 kilometer en kwamen naast de jukeboxen en andere collectables met ruim 40 gitaren terug. Zoals Ben het zelf zegt: "we zijn gedreven om het goede spul te vinden, maar ook weer betaalbaar te kunnen verkopen" Maroen runt naast de gitaarwinkel ook nog THE PURPLE COMPANY; een professionele geluidsstudio waar niet alleen bekende bands, maar ook jij je eigen demo kan opnemen.

  
PRS Santana III 10-Top Maroen en Carlos Santana

Nergens in Europa vindt je zoveel fifties collectables bij elkaar: alle aktiviteiten van het moederbedrijf hebben met muziek te maken: het QBT (QUALITY BUSINESS TRANSPORT) crisiscentrum waar de planning voor het artiestenvervoer wordt verzorgd; we hebben het hier niet over alleen Nederlandse bands, maar ook over Anastatia, Iron Maiden, Audioslave, Madonna, Eagles en heel veel anderen die van het vliegveld naar hun hotel en optredens werden gereden. Het rijden doet Ben niet zelf maar laat hij over aan zijn chauffeurts of aan Maroen die wegens het uitvallen van de sneltrein onverwachts de bandleden van Bon Jovi naar Parijs moest rijden.

Voor METALLICA, JAMES BROWN en de ROLLING STONES maakt Ben een uitzondering; dan gaat hij zelf op pad met zijn jeugdidolen.......... Veel BN'ers hebben de weg naar Purpleguitars gevonden; zo spelen DINAND en DENNIS van KANE op Gibson's, Gretsches en Fenders die speciaal uit Amerika werden overgehaald.

  Michiel Huisman  

GEORGE BAKER werd verliefd op een 70'er jaren Gretsch White Falcon en voegde die aan zijn kollektie toe; ook filmster en popmuzikant MICHIEL HUISMAN (zie foto) kocht zijn Fender Jazzmaster uit 1963 bij Purpleguitars; the godfather van de rock & roll ANDY TIELMAN is ook een vaste gast. Dus kom ook eens langs in Scheveningen in deze toch wel heel bijzondere winkel; voor alle muzikanten en nostalgisch aangelegde personen is deze zaak een must: 7 dagen per week geopend! Bezoek regelmatig de website voor "new arrivals" en andere informatie: www.purpleguitars.com. Kom gewoon een setje snaren halen; die kosten slechts 3,95 bij Purpleguitars!

  
Playboy 40th AnniversaryBack to top