Welkom op het GitaarNet.

Heeres Custom Guitars

Heeres Gitaarbouw is gespecialiseerd in het bouwen van akoestische (bas)gitaren. Deze instrumenten worden op traditionele wijze gebouwd, met als voorbeeld de grote meesters zoals C.F. Martin, de Torres en d'Angelico.

Richard Heeres houdt zich sinds 1992 professioneel bezig met het bouwen van akoestische en elektrische gitaren, assemblage, customizing, reparaties en afstellen. In zijn ruime atelier in Den Haag bouwt hij tegenwoordig voornamelijk akoestische en archtop gitaren van hoge kwaliteit.

>

Richard Heeres bouwt met een regelmaat van ongeveer acht gitaren per jaar. De helft hiervan zijn flamencogitaren. Hij heeft grote affiniteit met de flamencowereld. Zo heeft hij op het moment van dit schrijven een reparatieklus voor de bekende flamencogitarist John Fillmore liggen.

Heeres Gitaarbouw   Heeres Gitaarbouw

Vanwege zijn expertise schrijft Richard Heeres voor GitaarNet als vaste rescensent over akoestische gitaren.

Heeres Gitaarbouw   Heeres Gitaarbouw   Heeres Gitaarbouw

Voor de studentenmodellen gebruikt Richard "padouk", een Afrikaanse houtsoort, die niet bedreigd wordt en een klank produceert die tussen cypres en pallisander ligt. (zie de "oranje" gitaar op de foto hierboven) Voor de concertgitaren wordt cypres of pallisander gebruikt. Op de foto rechts is een archtopmodel van Richard te zien.Back to top