Welkom op het GitaarNet.

Casa Benelly

Casa Benelly onderscheidt zich van alle andere gitaarspeciaalzaken door de aard en de verscheidenheid van de collectie. Op ieder terrein heeft de winkel alle belangrijke topmerken in huis. Dat geldt voor de klassieke en de flamencogitaren, maar ook voor de steel strings en de jazzgitaren.

Casa Benelly is sinds april 2004 gevestigd aan het Piet Heinplein. Deze perfecte locatie werd op 14 april feestelijk geopend door een verrassingsconcert van de Golden Earring - het hele Piet Heinplein was in no time vol. Foto's van dit optreden kun je vinden op:

http://www.casabenelly.nl

Benelly staat voor Ben en Elly, een stel dat volgens de laatste berekeningen al meer dan zeshonderd jaar getrouwd is en zich zo mogelijk nog langer heeft beziggehouden met de import en verkoop van de meest exclusieve en omvangrijke gitaarcollectie in de Benelux. Casa betekent huis, vrijvertaald staat Casa Benelly dus voor "Huis van Ben en Elly". Welnu, dat klopt. Behalve het nuchtere feit dat Ben en Elly daadwerkelijk in hun "casa" wonen, is het tevens de domicilie van de collectie instrumenten die al zovele gitaristen heeft doen watertanden.

Casa Benelly   alhambra, flamenco, klassiek

Vanaf de straat is de winkel duidelijk herkenbaar aan het uithangbord met de halve gitaar. U wordt er geholpen door personeel dat bestaat uit louter gitaristen, ieder met een eigen expertise in het vak.

  Om onderstaande video's te bekijken heb je de gratis Windows Media Player 7 nodig. Klik hier voor meer informatie.

Video presentatie Casa Benelly (Windows Media Player video)

Naast de gitaren die in het programma worden gevoerd kunt u in de Casa terecht voor diverse accessoires zoals snaren, alles dat versterking van het edele instrument te maken heeft, capo?s, plektra, nagelvijlen etc. en een groot assortiment gitaarmuziek, zowel partituren als CD?s.

Ben van der Sman   Eastman Jazzgitaren

Waar U bij Spaanse bouwers soms tot vijf jaar moet kniezen op een instrument, haalt U ze bij de Casa gewoon uit het rek. Sterker nog, U kunt de meeste instrumenten direct met elkaar vergelijken. Zowel van Contreras, Conde Hermanos, de familie Marin, Ramirez en Paulino Bernab? als van de exclusieve goden M?nch en Panhuyzen. Hetzelfde geldt voor de steel strings. Alle modellen van Taylor staan gereed voor een confrontatie met Martin, Lowden, Santa Cruz en Collings. Het jazzterrein is vertegenwoordigd door Gibson, Guild, Epiphone, D'Angelico, Heritage, Ibanez, Cort en Chris Larkin. Let op het nieuwe merk Eastman - perfecte jazzgitaren uit China. De Casa heeft bovendien ijzersterke replica?s van de Selmer/Maccaferri modellen in huis van de hand van Dell'Arte, een atelier uit Californie.

Gitaar Speciaalzaak   Casa Benelly

U kunt onze gitaren in alle rust uitproberen in een van de afgesloten testruimtes. Ieder van deze ruimtes is voorzien van een uitstekende en gedetailleerde akoestiek, dankzij de hoge plafonds en het authentieke parket. Een bezoek aan Casa Benelly hoeft niet te betekenen dat u met een nieuw instrument in de hand het pand weer verlaat. Maar u krijgt gegarandeerd een andere kijk op de veelzijdigheid van de akoestische gitaar.Back to top