Een aantal maanden geleden kocht ik bij de lokale boomzagerij een hele "log" (stuk van een boomstam ongeveer 1,5 meter) Europees esdoorn. Ik sprak met de eigenaar over mijn zelfbouwplannen en hij was meteen enthousiast en wilde graag helpen. Aangezien het mijn eerste project is wilde ik nog niet al te veel geld investeren in goed hout. Hij zei dat hij nog wel een reststuk (log) Europees esdoorn voor me had.
Ik mocht die hele log hebben voor 8 euro!!! Ja je leest het goed 8 euro.
Nu heb ik het een tijdje laten liggen en vandaag ben ik het hout voor de body gaan laten vlakken. En toen kon ik mijn ogen niet geloven. Onder de vieze donkere laag hout (die nu met vlakken was afgeschuurd) kwam een stuk gevlamd esdoorn tevoorschijn. Op beide stukken (waarvan ik de breedte verlijm) zit nu dus een fantastische vlam. En dat voor 8 euro!! Geweldig!

Nu heb ik nog een vraag stel hem maar meteen in dit topic dat kan best. Ik ben dus bezig met de bouw van een telecaster, maar wel nog in een vroeg stadium. Nu wil ik de gitaar graag zo finishen als op onderstaande foto (ook een gevlamde slagplaat en dergelijke). Maar ik wil graag "precies" de kleur hebben als op onderstaande foto. Dus het hout van de body licht geel (tenminste zo lijkt het) en de slagplaat een tint donkerder.
Wie weet hoe ik deze kleur kan krijgen??

Bedankt alvast....