Ik heb een voorliefde voor 'lelijke' gitaren zoals daar zijn Roze Paisley's, Hello Kitty Squiers en "over the goldtop" finishes. Zoiets als deze twee:
En er ontbrak nog een Strat in de collectie, dus toen er een sale was bij Guitarbuild.co.uk kon ik het niet laten en kocht ik een essen Strat body. Inspiratie was een serie Japanse Fender Telecasters die heel kort leverbaar zijn geweest:

Dus rijpte het plan om iets soortgelijks te maken, maar dan met stof in plaats van papier/behang als motief, ook wel fabric finish genaamd. Ik heb al een keer zoiets gemaakt (zie foto hierboven, die tele cabronita), dus helemaal nieuw was het niet. Voor de liefhebber: hier vind je een goede basis tutorial: http://www.projectguitar.com/tutoria...-finishes-r30/ en hier een serie video's: https://www.youtube.com/watch?v=ndrJdokTUic

Inmiddels is het project in de fase dat ik kan gaan lakken, hieronder een sneak preview, maar voor het zover was heb ik al het nodige plak-, knip- en schuurwerk verricht. En niet te vergeten onderdelen besteld, wat ook een redelijk tijdsintensieve klus bleek te zijn. Ik zal de komende dagen (voor wie het leuk vindt) hier de verschillende stappen laten zien en ga ook jullie hulp inroepen, want ik weet lang niet alles.



(Die neck is een cheapo Aliexpress ding waar ik eindeloos mee gerotzooid heb, vandaar die rare kleur + inlay. Gitaar is nu in het stadium dat het oppervlak helemaal uitgevlakt is en gelakt kan worden, dus nog echt work in progress).