Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 12

Threaded View

  1. #1

    Standaard Modeling vs monitor speakers voor de computer

    Ik oefen thuis al sinds een tijdje de nummers met riffstation in combinatie met Scuffham amps VST die me enorm goed bevalt. De gitaar VST heeft 5 eenvoudige maar doeltreffende versterker modellen, 3 effecten en een goede speaker simulator. Perfect voor thuis en de meeste sounds zijn er overtuigend mee na te maken.

    Er is echter een maar... en dat is de monitoring sound die toch wat dun klinkt zodra ik van de 12" QSC monitoren naar mijn computer speakers overschakel. En dat terwijl ik best een behoorlijke Syrincs M3-220 6.5" sub+ 2x4" midrange + 1" neodym tweeter set heb die Youtube, mp3 en Spotify nummers eigenlijk perfect weergeeft.

    Nou heb ik over de jaren heen wel de ervaring opgedaan dat bij actieve PA monitoring het bij 8" een beetje goed begint te klinken en dat ik bij 12" speakers helemaal geen frequenties meer mis. Size matters ;-)

    De belevenis zal dus deels afhangen van de projectie (studio monitoring hoek) maar tevens van de speakers die onze prachtige gitaar frequenties goed moeten weergeven. Ik ben dan ook met name benieuwd of andere forumleden wel eens hebben geëxperimenteerd met grotere Hifi speakers om hun gitaarsound via de computer te verbeteren.

    Ben erg benieuwd naar jullie reacties.
    Laatst gewijzigd door tnijland; 30 december 2016 om 22:47

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top