Een herontdekking voor mij, ik heb het de laatste weken echt helemaal grijs gedraaid en dan met name de laatste twee albums. Ooit in een grijs verleden wel 's beluisterd, maar echt geweldig vond ik het toen niet. Gewoon leuk, meer niet. Maar m'n interesse werd laatst toch weer getriggerd door een bandmaat van me, die een t-shirt van hun aan had. Ik denk, toch maar weer 's beluisteren dan... Beetje gedownload en zo en begonnen met het laatste album, 'The Hunter'. Dat was dus goed raak en maak hier in huis m'n vriendin al twee week helemaal gek met Mastodon. Na verder herontdekken waren 'Crack The Skye' en 'The Hunter' voor mij de absolute winnaars, hoewel fans daar juist weer heel anders over denken, als ik zo links en rechts op internet lees.

Ik ben sowieso fan van bands met twee gitaristen, die flink durven uit te pakken en daaraan is dan ook geen gebrek bij deze gasten. Naast een muur van enorm uitgeslepen gitaargeweld, gaat daar nog 's een drummer over, die ondanks een hele drukke stijl, met veel fills, de boel echt kneiterstrak bij elkaar houdt. Een pompende, dragende bas maakt het geheel voor mij echt helemaal compleet.

Voor velen van jullie zal het weinig nieuws zijn, deze band, ze zijn ook niet bepaald onbekend, maar voor dus echt een herontdekking. De stijl is, zoals ik het op het internet lees, progressieve sludge metal. Het zal wel, die naambordjes, ik ben fan!

'The Hunter' en 'Crack The Skye' staan in z'n geheel op YouTube, ik zal ze hier dan ook maar linken:

http://www.youtube.com/watch?v=po7bmJv7nvU

http://www.youtube.com/watch?v=N5RvgvvZrZg