Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 83

Threaded View

  1. #1

    Standaard Profielwerkstuk Havo: Mijn eerste gitaar

    Beste lezer,

    Het zal je niets verbazen maar ook ik ga een gitaar bouwen. Op school werd ik iets verbaasder aangekeken, maar dat is nu bij de meesten wat aan het bezinken. De leraar vond het meteen al een geweldig idee. Ik kreeg een 8.2 voor mijn voorbereiding, niet slecht.

    Ik kwam op het idee omdat ik op Google aan het zoeken was naar een interessant onderwerp voor mijn profielwerkstuk, een meesterstuk dat iedere Havocursist moet hebben gemaakt. Ik wilde het over de gitaar gaan houden omdat ik me daar erg in interesseer. Ik las dat een jongen een gitaar had gemaakt voor zijn profielwerkstuk en ik dacht dat kan ik ook!

    Dus daar sta ik dan met mijn stoere praatjes bij de Fijnhouthandel in Amsterdam. ‘’Ja doet u maar gewoon hout voor een gitaar.’’ Ik kwam terug met een stuk Esdoorn voor de hals, ik ben gek op Esdoorn halzen, en een stuk Elzenhout voor de body. Samen voor 36 euro, niet gek toch? En van die plank Esdoorn kan ik wel vier halzen maken. Voor het geval er iets mis gaat.

    Ik heb besloten om een PRS Custom te bouwen. Ik weet dat dit niet standaard hout is voor dit model maar het is wel makkelijk te bewerken, goedkoop en ziet er best goed uit. Ik wil een PRS omdat ik al een Telecaster en een Stratocaster heb.

    Ik ga proberen zoveel mogelijk met de hand te doen omdat ik dat zo geleerd heb. Ik heb op het Vmbo twee jaar de richting fijnhout gedaan. Alles met de handschaaf, handzaag en beitel. Alleen als het niet anders kan zal ik een frees gaan gebruiken of zelf machinaal laten bewerken.
    Ik hoop met veel geduld dit project tot een mooi einde te laten komen. De ‘inleverdatum’ staat op 16 maart 2012.

    Aan de slag dan maar!


    Groeten,

    Damiano
    Laatst gewijzigd door damiano; 22 december 2011 om 17:13

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top