Hallo

Laat me beginnen met te zeggen dat ik niet zeker ben of dit topic hier of in het zelfbouwforum hoort. Ik las dat het daar enkel en alleen om DIY gaat dus plaats ik maar hier.

Ik kocht onlangs een Epiphone Les Paul Standard in Ebony uitvoering en ben erg tevreden over hoe de gitaar voelt en speelt. Daarvoor had ik het privilege om van een vriendin een tijdje haar Gibson Les Paul Studio te mogen testen en dat ding klonk naar mijn oren fantastisch. De pickups en de elektronica in het Epiphone kunnen door het prijsverschil natuurlijk niet op tegen de echte Gibson setup, en ik kijk er al naar uit om met verloop van tijd misschien wat aanpassingen te laten doen.

Mijn vragen naar jullie zijn:

- Heeft er iemand ervaring met het (laten) upgraden van onderdelen op je Epiphone? Was het resultaat zoals verwacht?

- Redelijk recht door zee: wat zijn enkele goeie opties om de elektronica in de gitaar te vervangen door echt kwaliteitsgerief?

- Welke humbuckers genieten jouw voorkeur? Ik zou graag de modderigheid wat verliezen, dus welke humbuckers genieten jullie voorkeur om de helderheid van de klank te bevorderen?

- Lieten jullie verder nog iets aanpassen of hebben jullie nog andere mods in gedachten? Misschien kleine dingen, zoals de soort snaren die je verkiest.

De Epi lijkt mij een zeer goeie basisgitaar die mits een paar goeie beslissingen en kundige aanpassingen de sound van een echte Gibson moet kunnen benaderen zonder de volle prijs te moeten betalen.

Nieuw kostte deze gitaar me 330 euro in aanbieding.

Dieter