In één of ander tijdschrift werd Jimi Hendrix tot gitarist van de eeuw uitgeroepen. Niet mijn keuze, maar hé, democratisch gekozen dus toch terecht :wink:. Ik weet helaas niet meer welk blad het was, maar tweede in de verkiezing werd "soul man" Steve Cropper.

Steve Cropper is geen groot techneut, maar voor zijn muzieksoort (soul) is het natuurlijk veel belangrijker dat je je ritmepartijen goed onder de knie hebt dan dat je Yngwie Malmsteen perfect kan nadoen. Hij speelde o.a. nummers in van Sam & Dave, Otis Redding en The Temptations. Misschien wat minder bekend zijn zijn compositorische talenten, maar die zijn waarschijnlijk nog indrukwekkender dan zijn bijdrage als gitarist. Ik geloof dat hij bijvoorbeeld "The dock of the bay" schreef samen met Otis Redding.

Meer mensen hier die hem kennen (vast wel)? En wat vind je van hem (maar vooral van zijn spel natuurlijk)? Ik vind het persoonlijk een heel goede gitarist. Ik hou ook van muzikanten met een goede timing (die kunnen mij namelijk veel leren :wink.