Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 18

Threaded View

  1. #11
    Senior Member
    Geregistreerd
    10 februari 2007
    Locatie
    Hulst
    Berichten
    229
    Blog Entries
    1

    Standaard review gitaren boveb 1000 euro

    Taylor 410
    Prijs 1300 euro (met korting) bij Kees Dee.
    Fishman Matrix Infinity (gratis ingebouwd)
    Vorm:dreadnought.
    Muziekstijl: voornamelijk flatpickng.
    Waarom deze gitaar:ik heb op zowat alle mooie gitaren bij Kees Dee gespeeld
    hij heeft bijna alle topmerken.De klank van deze gitaar mag er zeker zijn maar ik viel vooral voor de bespeelbaarheid, honderd procent rechte kwaliteitsnek, daardoor zeer nauwkeurig af te stellen ik speel nog maar 2 jaar maar had slechts 2 weken nodig om van 011 snaren naar 012 te gaan.
    De enige die in de buurt kwam kwa bespeelbaarheid was Santa Cruz die klinken ook beter maar zijn aanzienlijk duurder.
    Dit is dus een droomgitaar om op te spelen.
    Geluid:wat feller dan mijn Furch, sprankelt wat meer, hangt vooral van de snaarkeuze af. Elixir nano vind ik niet zo geschikt, ik heb er Elixir polyweb opgelegd klinken warmer dat moet je dus zelf een beetje uitzoeken.
    Ik moet zeggen dat ik bij Kees Dee zeer fatsoenlijk behandeld ben ik heb ook de korting gekregen die van toepassing is voor het 21 jarig bestaan van de zaak, ik wist hier helemaal niets van ik heb deze gitaar al een week of 3 toen was er van korting nog geen sprake.
    Ik heb er de nieuwe Fishman matrix infinity laten inbouwen, ongelofelijk hoe goed deze klinkt op een akoestische versterker, beter dan het ES systeem van Taylor vind ik.
    Ik ben zeer tevreden, de lichte bespeelbaarheid is motiverend om mijn spel te verbeteren.Achteraf heb ik moeten vaststellen dat het fretwerk niet helemaal vlak is dat ga ik laten oplossen door een gitaarbouwer.
    Ondertussen is dit probleem opgelost, daardoor is het nu pas goed mogelijk om de klank juist te beoordelen en kan ik zeggen dat deze gitaar een absolute beauty is. Mijn Furch heeft meer karakter de Taylor is iets vlakker maar met zeer mooi sprankelend hoog,de Taylor is door zijn gelaserd bovenblad even luid als de Furch en dat is toch verbazingwekkend omdat de Furch een super jumbo is.De hals van de Taylor is absolute top de halskromming bedraagd slechts 0,2 mm zonder fretbuz.
    foto's:http://i213.photobucket.com/albums/c...m/IMG_3338.jpg,
    http://i213.photobucket.com/albums/c...m/IMG_3336.jpg, http://i213.photobucket.com/albums/c...m/IMG_3335.jpg, http://i213.photobucket.com/albums/c...m/IMG_3333.jpg
    Laatst gewijzigd door freddy; 17 februari 2009 om 19:09

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top