Mijn situatie: ik heb momenteel een Fender Prosonic halfstack (4x12"), een Marshall JTM612 en een Fender Blues Junior (en nog een Vox Brian May). Nu speel ik sinds enige tijd niet meer in een band en vind ik dat het tijd wordt om op te ruimen. Ik zou daarom al mijn amps willen verkopen en één combo in de plaats willen, waar ik zowel thuis als op repetities/optredens door kan spelen. "One man, his guitar and his amp" sort of thing.

Nu heb ik al héél wat verschillende amps gehad (JCM800, Twin Reverb, Laney VC30, Boogie Studio 22, ...), die weer zijn weggegaan om verschillende redenen. Om een lang verhaal kort te maken: ik zoek een amp die me het clean geeft van een Blues Junior (helder, liefst ook reverb) en het drive-kanaal van een Marshall. Die drive moet niet over-the-top zijn, maar classic rock, maar liefst met de mogelijkheid er naast AC/DC en LedZep ook vloeiendere EVH-sounds uit te krijgen (dus niet enkel crunch maar ook 'lead' -- eventueel met extra boostertje ervoor).

Ik had gehoopt deze combinatie te vinden in mijn Prosonic. Da's een ongelooflijk degelijke amp met veel sound-mogelijkheden, maar het clean is me te donker en het drive-kanaal té Boogie (ik zou dat omschrijven als té "vloeibaar" à metal-achtig, niet sprankelende mids zoals Marshall). Misschien is het omdat ik head+cab heb en is dit getemperd op een Prosonic combo?

Mijn Marshall JTM60 is prima, maar het clean is daar te 'warm' en niet sprankelend zoals op de Blues Junior. Het drive-kanaal is ook te gecompressed voor me (maar is toch lekker). Door de Blues Junior krijg je dan weer onmogelijk iets met drive, zeker iets à la EVH, gespeeld.

Ik zoek dus, denk ik, een Marshall met een Fender-clean, of een Fender met een Marshall-drive. Enige ideeën? Voor iemand zegt: je hebt allebei nodig -- misschien is dat zo, maar het is zo'n overkill voor waarvoor ik het momenteel gebruik. Any ideas?