Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 3 van 32 EersteEerste 1234513 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 21 t/m 30 van 314

Discussie: Impedantie FAQ

  1. #21
    Senior Member
    Geregistreerd
    21 augustus 2007
    Locatie
    Brabant!
    Berichten
    20.655

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door happynjitram
    Toch maar even vragen voor de zekerheid. Ik heb een Marshall 1936 en een engl blackmore gekocht. Wat moet nu waar?
    De Blackmore kun je bovenop de 1936 zetten...

    En wat omage betreft: de 1936 is 8 Ohm (mono), dus de Blackmore ook op 8 Ohm zetten?

  2. #22

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HaroldAling
    De Blackmore kun je bovenop de 1936 zetten...

    En wat omage betreft: de 1936 is 8 Ohm (mono), dus de Blackmore ook op 8 Ohm zetten?
    Shit hee, had de blackmore eerst onderop
    Controlling your minds, smashing your dreams.

  3. #23
    Senior Member
    Geregistreerd
    21 augustus 2007
    Locatie
    Brabant!
    Berichten
    20.655

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door happynjitram
    Shit hee, had de blackmore eerst onderop
    [off topic]
    Onder of op?

    Da's bijna hetzelfde als '1 na laatste' (kan ook niet: de laatste is de laatste en daar komt geen meer na)

  4. #24
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 oktober 2007
    Locatie
    Katlijk
    Berichten
    4.095

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door HaroldAling
    De Blackmore kun je bovenop de 1936 zetten...

    En wat omage betreft: de 1936 is 8 Ohm (mono), dus de Blackmore ook op 8 Ohm zetten?
    De Blackmore heeft geen impedantieschakelaar, maar 2x4, 2x8 en 1x16 Ohms uitgang.

    Nu heb ik twee 8 Ohms cabinetten. Elk op een 8 Ohm uitgang of elk op een 4 Ohm uitgang aansluiten?
    Te koop: ENGL Blackmore top + ENGL 412 Standard cabinet + Z5 footswitch

  5. #25
    Senior Member
    Geregistreerd
    30 december 2005
    Locatie
    Losser
    Berichten
    7.422

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door JohnLord
    Nu heb ik twee 8 Ohms cabinetten. Elk op een 8 Ohm uitgang of elk op een 4 Ohm uitgang aansluiten?
    Dat snap ik dus ook niet. Nou ja, technisch wel, maar wat het nut is...?

    1) 8Ω uitgang 1 -> 8Ω kast no.1
    8Ω uitgang 2 -> 8Ω kast no.2

    2) 16Ω uitgang -> 8Ω kast no.1 -> 8Ω kast no.2

    3) 4Ω uitgang 1 -> 1 8Ω kast no.1 -> 8Ω kast no.1 -> 4Ω uitgang 2

    Toch?

    Maar welke van moet je nou doen als ze alledrie mogelijk zijn? Wat is het verschil?
    - - - - FotoVriend - - - -

  6. #26
    Senior Member
    Geregistreerd
    3 oktober 2007
    Locatie
    Katlijk
    Berichten
    4.095

    Standaard

    Het gaat mij alleen om het voorkomen van wat hier ''mismatch'' wordt genoemd.
    Te koop: ENGL Blackmore top + ENGL 412 Standard cabinet + Z5 footswitch

  7. #27
    Junior Member
    Geregistreerd
    9 juni 2007
    Locatie
    Hoogeveen
    Berichten
    3

    Exclamation

    De Blackmore heeft geen impedantieschakelaar, maar 2x4, 2x8 en 1x16 Ohms uitgang.
    De meeste Engl tops hebben aparte aansluitingen voor 4, 8 en 16 ohm. Voor 4 en 8 ohm zijn 2 jacks beschikbaar en voor 16 maar één.
    Als je twee kasten van 8 ohm hebt, heb je parallel geschakeld dus 4 ohm. Sluit ze daarom dus altijd aan op de 4 ohm uitgangen! Twee kasten van 16 ohm moeten dus logischerwijs op de 8 ohm uitgangen aangesloten worden.
    Dit verklaart ook waarom er slechts één 16 ohm uitgang is: je zou twee kasten van 32 ohm nodig hebben om van twee uitgangen gebruik te kunnen maken

    Naar mijn mening is dit systeem beter dan een schakelaar, omdat je de aansluiting elke keer opnieuw moet maken. Ik heb mijn 6505 meer dan eens op de verkeerde impedantie laten staan door wisselend gebruik van 1 en 2 kasten...

  8. #28
    Senior Member
    Geregistreerd
    16 april 2007
    Locatie
    Noord Overijssel
    Berichten
    214

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dirk_Hendrik
    de kast is bijvoorbeeld 16 ohm en je speakeruitgang op de versterker is 8 ohm, dan kan de versterker zijn vermogen niet goed kwijt.
    Sorry, ik heb hier bar weinig verstand van.
    ik heb een 4x12'' London City speakerkast (hoeveel Ohm?)
    en een 60 Watt buizenversterker.
    in welke ingang (#Ohm) van de versterker moet ik nu aansluiten?

  9. #29
    Senior Member
    Geregistreerd
    16 november 2004
    Locatie
    Den Haag/Amsterdam
    Berichten
    21.546
    Blog Entries
    1

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door eddyvanbuiten
    Sorry, ik heb hier bar weinig verstand van.
    ik heb een 4x12'' London City speakerkast (hoeveel Ohm?)
    en een 60 Watt buizenversterker.
    in welke ingang (#Ohm) van de versterker moet ik nu aansluiten?
    hoeveel ohm staat op de versterker zelf.... beetje lezen op je amp en kast, en op dit forum helpt al n boel.
    www.orpheoguitars.com (work in progress!)
    www.facebook.com/OrpheoGuitars

    Handgebouwde elektrische gitaren, zonder poespas, voor ieder budget!

  10. #30
    Senior Member
    Geregistreerd
    21 augustus 2007
    Locatie
    Brabant!
    Berichten
    20.655

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door eddyvanbuiten
    ik heb een 4x12'' London City speakerkast (hoeveel Ohm?)
    Open schroeven en op speakers zelf kijken hoeveel Ohm ze zijn en hoe ze aangesloten (bedraad) zijn (indien het er niet achterop staat)

    Info kun je evt. hier neerzetten als je er niet uit komt...

    -H-

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top