Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10

Discussie: hals

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    10 december 2005
    Locatie
    Temse,Oostvl, Belgie
    Berichten
    898

    vraagje hals

    hallo ,
    al een tijdje raakt mijn dikste snaar mijn hals (frets) en ik heb al gehoord dat ge door aan een umbus aan de kop te draaien hem goed kunt zetten.
    nu, staat er ergens een tutorial ofzo waar goed uitgelegd word hoe het juist moet ?
    grtz

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    17 augustus 2005
    Locatie
    Tilburg
    Berichten
    9.983

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door davidof
    hallo ,
    al een tijdje raakt mijn dikste snaar mijn hals (frets) en ik heb al gehoord dat ge door aan een umbus aan de kop te draaien hem goed kunt zetten.
    nu, staat er ergens een tutorial ofzo waar goed uitgelegd word hoe het juist moet ?
    grtz
    kweenie, ik zou niet zelf mn tuss rod aanpassen, althans, het kan ook zijn dat je actie te laag is, dan moet je de brug hoger zetten, ik laat dat liever door mn tech doen terwijl ik toekijk ipv het gelijk zelf doen
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jasper. Bekijk bericht
    Hoeveel daarvan gebruik je nou daadwerkelijk?
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mitch Bekijk bericht
    Vraag jij aan een filatelist ook hoe vaak hij die zeldzame postzegels nou daadwerkelijk opplakt?

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Locatie
    Deventer
    Berichten
    6.290

    Standaard

    Precies.
    Probeer eerst eens ff de brugzadels.Hebt ook nog wel eens..en kijk ff na je topkammetje.Die kan ook ingesleten zijn.En ja anders inderdaad de trustrod bij stellen
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mitch Bekijk bericht
    Ik wás lief, maar ik heb nu een Marshall.

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    10 december 2005
    Locatie
    Temse,Oostvl, Belgie
    Berichten
    898

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door iwamoto
    dan moet je de brug hoger zetten
    squier= geen brug

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door davidof
    squier= geen brug
    of je brugzadels natuurlijk

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 mei 2005
    Locatie
    Deventer
    Berichten
    6.290

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door davidof
    squier= geen brug
    Moet je het erbij zeggen dat het om een Squier gaat
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mitch Bekijk bericht
    Ik wás lief, maar ik heb nu een Marshall.

  7. #7

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    10 december 2005
    Locatie
    Temse,Oostvl, Belgie
    Berichten
    898

    Standaard

    hoe zet ik die zadel dan hoger?

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    24 september 2005
    Berichten
    613

    Standaard .

    met n inbussleutel
    zo'n piepkleine

    ik zou het laten doen als ik jou was

  10. #10

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door STW
    met n inbussleutel
    zo'n piepkleine

    ik zou het laten doen als ik jou was
    waarom dat?
    als je dat zelf niet eens kan dan kom je ook in grote problemen als je snaren moet vervangen, je kan er niks mee vernielen in tegenstelling tot met het aan de trussrod draaien.
    lijkt me inderdaad iets van een te laag zadeltje van de lage E snaar, als de hals niet goed is dan heb je bij meerdere snaren problemen.
    maar het kan ook nog dat de topkam bij die snaar te ver is ingesleten.

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top