Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 19
  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 april 2007
    Locatie
    de haag
    Berichten
    882

    Standaard Project DD-20 beeldverslag

    Eén van de knoppen op mijn Boss DD-20 Giga Delay is defect, de 'Tap'-knop welteverstaan. Vervelend, mede ook omdat de lichtjes naast de LCD niet meer oplichten. Een leuke klus dus om de DD-20 open te schroeven en de knop te vervangen. Plus, de klus dient ook als 'kijkoperatie' voor toekomstige fase 2: het 're-housen' van de DD-20 in een andere omhulling.

    Een beeldverslag:


    De tools-of-the-trade:


    De eerste pcb (die we niet moeten hebben):


    Om de Tap-toets te vervangen, moet de front plaat eraf:


    En dit is de pcb die we nodig hebbben:


    De ienie-mienie schakelaars: links de nieuwe, rechts het origineel:


    De nieuwe schakelaar geïnstalleerd:


    Pedaal weer in elkaar gezet, en ingeschakeld. Alles doet het:


    En de Tap-button doet het ook. Missie geslaagd!

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    17 oktober 2010
    Locatie
    Matras
    Berichten
    2.759

    Standaard

    Knap! Zou het zelf nooit durven. Had je daar een handleiding bij, of was het 'God zegene de greep’, of ben je gewoon een goeie techneut?
    No sig today

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 april 2007
    Locatie
    de haag
    Berichten
    882

    Standaard

    Beetje rondzoeken op het interwebz, en ik heb wel vaker boss-pedaaltjes gemodificeerd (met handleiding ).

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    22 oktober 2002
    Locatie
    Sleepless In My Grave
    Berichten
    11.226

    Standaard

    Maar wat zijn je plannen qua “re-housen”, and why?

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 april 2007
    Locatie
    de haag
    Berichten
    882

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door MarkS Bekijk bericht
    Maar wat zijn je plannen qua “re-housen”, and why?
    vooral de footswitches van de originele versie vind ik niks. Plus dat 1 footswitch wordt gebruikt voor zowel memory presets als tap-tempo is ronduit onhandig. Externe footswitch heb ik ook geen zin in, en dus rehous ik naar een iets bredere doos zodat er een derde footswitch bij kan.

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.896

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door AriaProII Bekijk bericht
    Plus dat 1 footswitch wordt gebruikt voor zowel memory presets als tap-tempo is ronduit onhandig.
    Kun je dat gemakkelijk veranderen?
    Is dat een aanpassing waarbij je bepaalde printsporen naar een andere switch kunt leiden, of moet je met eproms gaan rommelen?

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 april 2007
    Locatie
    de haag
    Berichten
    882

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door D3nnis Bekijk bericht
    Kun je dat gemakkelijk veranderen?
    Is dat een aanpassing waarbij je bepaalde printsporen naar een andere switch kunt leiden, of moet je met eproms gaan rommelen?
    Van wat ik heb kunnen vinden, kun je die printsporen verlengen, plus dat je 1 printspoor moet kortsluiten naar de aarde, die laat weten of er een plug in de 'externe footswitch' zit. In wezen wordt er dus een interne 'externe' footswitch gecreëerd.

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.896

    Standaard

    Is het dan niet gemakkelijker om (de aansluitpunten voor) die externe jack gewoon te gebruiken?

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    4 april 2007
    Locatie
    de haag
    Berichten
    882

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door D3nnis Bekijk bericht
    Is het dan niet gemakkelijker om (de aansluitpunten voor) die externe jack gewoon te gebruiken?
    Dat is in wezen de modificatie: het kannibaliseren van die externe jack. Ik weet dat er mesnen zijn die het kunnen zonder die jack op te offeren, maar zo bedreven ben ik nou ook weet niet

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.896

    Standaard

    Ah zo, ok!
    Ik ging er vanuit dat je de bestaande schakelaar ging splitsen in twee schakelaars, met alle ellende van dien

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top