Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 14
  1. #1
    Member
    Geregistreerd
    9 december 2002
    Locatie
    Rotterdam
    Berichten
    66

    Standaard Gitaarsignaal via effectprocessor in mengtafel

    Ik heb vele bandjes gehad met even zoveel ideeën over uitmixer zowel live als in de oefenruimte. In mijn huidige band wil men voortaan het Gitaarsignaal via effectprocessor via een DI direct naar de mengtafel sturen. Reden geen gesjouw met versterkers. Ik heb dit uitgeprobeerd in de oefenruimte en mijn geluid is (dat kan ik hier wel zeggen) kut. Ik heb ergens gelezen dat dit met het ontbreken van bepaalde frequenties heeft te maken. Nu heb ik zelf een kleine Blackstar amp 5 watt waar een emulated output op zit. Dit zou volgens bronnen een oplossing zijn maar dan loop ik nog met een versterker en bovendien kan ik mijn amp niet als monitor gebruiken als ik de emulated output gebruik. Hebben jullie nog een oplossing waarbij ik op een gemakkelijke manier mijn geluid zelf kan kleuren?

    Let wel, ik wil dit een kans geven dus met alle respect liever niet de vraag waarom ik in Godsnaam niet via m'n versterker speel.

    Alvast bedankt.

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.329

    Standaard

    Wat voor effectprocessor heb je gebruikt?
    Versterker- en speakersimulatie?

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2006
    Locatie
    Zwolle
    Berichten
    10.176

    Standaard

    Als je fx unit geen speaker Sim heeft, moet je er inderdaad een DI blokje tussen zetten.
    De meeste multi fx processors heffen een speaker simulatie aan boord dus dan is het via xlr out van je fx unit of Jack output naar de tafel.

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.329

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door arjanb01 Bekijk bericht
    Als je fx unit geen speaker Sim heeft, moet je er inderdaad een DI blokje tussen zetten.
    Dan heb je toch nog steeds geen speakersim?

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 juni 2009
    Locatie
    rechtsboven
    Berichten
    12.513

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door D3nnis Bekijk bericht
    Dan heb je toch nog steeds geen speakersim?
    Mijne wel.

    Laatst gewijzigd door Midwolda; 16 oktober 2021 om 18:24

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 januari 2005
    Locatie
    Oss
    Berichten
    16.329

    Standaard

    Oh, geinig, kende ik niet.
    Is het wat?

  7. #7
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 juni 2009
    Locatie
    rechtsboven
    Berichten
    12.513

    Standaard

    Ja, cab sim on werkt volgens mij prima, maar pas op ik heb oude oren he.

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    12 februari 2006
    Locatie
    Zwolle
    Berichten
    10.176

    Standaard

    Die dus. DI met cab simulator en dat ding van Mooer kost je de kop niet, cheap en werkt prima.

  9. #9

    Standaard

    Maar dat is toch alleen een Cab Sim? Moet je dan niet alsnog een Amp Sim hebben?

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2012
    Locatie
    Assendelft
    Berichten
    1.307

    Standaard

    Hoeft niet, maar vind ik wel mooier, daarom heb ik de Mooer RADAR.

    Die heeft ampsim (eindtrap!!!, 4 soorten) and cabsim 32 modellen - ir's loadable.

    Buiten dat kan je de Microfoon simulatie ook beïnvloeden: soort, type, afstand etc.

    https://www.bax-shop.nl/speakersimul...-cab-simulator

    Laatst gewijzigd door miyaru; 18 oktober 2021 om 08:16

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top