Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 3 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 21 t/m 30 van 50

Discussie: Amp sims

  1. #21
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 november 2004
    Locatie
    Utrecht
    Berichten
    1.832

    Standaard

    De UAD Marshall zijn inderdaad van Softube, dus de hw heb je niet perse nodig.
    Voor een Marshall sound vind ik de Friedman van Brainworks/plugin alliance (maken deze ook voor de UAD) erg goed.
    https://www.plugin-alliance.com/en/p...man_be100.html

  2. #22
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 juni 2007
    Locatie
    De Koekstad
    Berichten
    10.338

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Sjtevel Bekijk bericht
    Ik gebruik een torpedo captor voor stil te spelen/opnemen. Dat is een stuk betaalbaarder dan een oxbox. Ir loader op mijn computer en gaan!
    Ook een optie... Thx!

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door guitarkid2 Bekijk bericht
    Ok even een truuk voor wat "oudere" pc's om latency "vrij" op te kunnen opnemen
    Max 48 kzh 24bitten (meer is echt niet nodig.....volgens bepaalde experts)
    Gebruik alleen een ampsim en 1 begeleidingskanaal (rest uit)
    Stel minimale buffer in
    En press record
    Speel partij..... tevreden ?
    Gooi de naar buffer 1024 en ga lekker aan de piel met de ander kanalen en vst's

    Werkte prima op mijn 6 jaar oude laptop met een 2 core CPU 8gig ram en een mechanische harde schijf
    En verders niet speciaal optimized om op te nemen
    Oké, duidelijk. 128 samples, wat ik tot nu toe gebruikte is waarschijnlijk teveel.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Terminus Bekijk bericht
    Als je een lekkere Marshallsound wilt kun je ook Mercuriall Spark proberen. Ik heb zelf Euphoria en ik ben er erg tevreden mee. De Mercuriall sims zijn gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en klinken top. Probeer vooral bij dit soort sims te kijken hoe het geluid verandert wanneer je het volume van de versterker (niet de sim) hoger zet. Met een goede sim krijg je echt een merkbaar ander soort vervorming dan met de voorversterker (gain).
    Als mijn voorraadje ampsims, die ik nu heb, niet meer werken, zal ik daar 's naar kijken. Thx!

    Je hebt het over "het volume van de versterker (niet de sim)", daarna over een goede sim en daarna over de voorversterker.
    Ik begrijp het niet...

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door duckman Bekijk bericht
    De UAD Marshall zijn inderdaad van Softube, dus de hw heb je niet perse nodig.
    Voor een Marshall sound vind ik de Friedman van Brainworks/plugin alliance (maken deze ook voor de UAD) erg goed.
    https://www.plugin-alliance.com/en/p...man_be100.html
    Nog ééntje op mijn verlanglijstje

  3. #23
    Senior Member
    Geregistreerd
    18 juni 2007
    Locatie
    De Koekstad
    Berichten
    10.338

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rinze Bekijk bericht
    Als je tenminste ook een niet te oude geluidskaart hebt.. Zit ook nog verschil tussen de merken kaarten.

    Als je opneemt met het geluid van sims (wat je dus terug moet luisteren) kan het wel zo zijn dat je een deel van je plugins op andere kanalen uit moet zetten om een zo laag mogelijke latency te krijgen.

    Op mijn 7 jaar oude i5 met 8Gb werkgeheugen kan ik dan opnemen met een buffer van 16 of 32 samples, 96kHz, 24 bits. Dat is goed te doen. Als er teveel vst's aan staan merk je dat vanzelf aan de geluidskwaliteit en bijgeluiden.

    Hoe hoger de resolutie, des te minder latency maar des te meer belasting van de pc. Het blijft een compromis tenzij je een echte jakkerbak van een pc hebt. Ook belangrijk is de opc (geloof tenminste dat het zo heet) die er te maken heeft met de manier waarop je pc data verwerkt en voorrang geeft.

    Het vergt nog altijd een flinke dosis kennis en experimenteren om de boel te optimaliseren. Dat moet je wel leuk vinden. Schijnt bij macs wel gemakkelijker te zijn door het afwijkende geluidssysteem. Maar daar ga ik me verder maar niet over uitlaten want dan zitten we zo weer in een hele andere discussie. Om over Linux maar niet te spreken 

    Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk
    Ik kan in Logic niet lager dan 32 samples, maar gebruikte tot nu toe altijd 128.
    Zal binnenkort 's kijken, of het beter gaat met 32. Ik heb wel een redelijk snelle 3 jaar oude iMac.
    Het andere probleem van de plugins is ook een goede tip. Thx!

  4. #24
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 mei 2002
    Locatie
    Warffum
    Berichten
    13.271

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Henri H Bekijk bericht
    Ik kan in Logic niet lager dan 32 samples, maar gebruikte tot nu toe altijd 128.
    Zal binnenkort 's kijken, of het beter gaat met 32. Ik heb wel een redelijk snelle 3 jaar oude iMac.
    Het andere probleem van de plugins is ook een goede tip. Thx!
    Bij 128 merk ik een duidelijke vertraging, dat speelt niet lekker meer. Het kan wel maar je bent dan eigenlijk continu aan het compenseren om de timing toch goed te krijgen.

    32 gaat prima imho.

    Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk

  5. #25

  6. #26

    Standaard

    Nog even over de latency
    Bij sommige vsts kun je oversampeling instellen (vraag me niet wat het is maar heeft iets met kwaliteit te maken, hoorbaar)
    Dus bij inspelen zo laag mogelijk of uitzetten en bij renderen omhoog die handel

    Plus ik begrijp nu dat je een Mac gebruikt en daar direct inplugt
    Ken de kwaliteit van die kaarten niet maar ik weet bijna zeker dat een externegeluidskaart iig een betere premamp in huis heeft
    Denk daarbij bv aan een Audient id 14 of zelfs een focusrite scarlet
    Of gebruik je de de preamp van een mengpaneel plugged into the Mac ?
    Dan .....Weet ik niet of een extrageluidskaart noodzakelijk is

  7. #27
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 mei 2002
    Locatie
    Warffum
    Berichten
    13.271

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door guitarkid2 Bekijk bericht
    Nog even over de latency
    Bij sommige vsts kun je oversampeling instellen (vraag me niet wat het is maar heeft iets met kwaliteit te maken, hoorbaar)
    Dus bij inspelen zo laag mogelijk of uitzetten en bij renderen omhoog die handel

    Plus ik begrijp nu dat je een Mac gebruikt en daar direct inplugt
    Ken de kwaliteit van die kaarten niet maar ik weet bijna zeker dat een externegeluidskaart iig een betere premamp in huis heeft
    Denk daarbij bv aan een Audient id 14 of zelfs een focusrite scarlet
    Of gebruik je de de preamp van een mengpaneel plugged into the Mac ?
    Dan .....Weet ik niet of een extrageluidskaart noodzakelijk is
    Focusrite Scarlett overstuurt erg snel

    Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk

  8. #28
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2012
    Locatie
    Assendelft
    Berichten
    1.072

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rinze Bekijk bericht
    Focusrite Scarlett overstuurt erg snel

    Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk
    Ik heb een Scarlett 18i20 3rd gen, en ben er erg tevreden mee, weinig last van oversturen........

  9. #29
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 mei 2002
    Locatie
    Warffum
    Berichten
    13.271

    Standaard

    Ik heb een saffire usb 2.0,dat zit een - 20 db pad op en die heb ik met gitaar en bas ook echt nodig. En dan staat ie al op instrument.

    Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk

  10. #30
    Senior Member
    Geregistreerd
    1 maart 2012
    Locatie
    Assendelft
    Berichten
    1.072

    Standaard

    Dat verbaast me, ik heb ook een Saffire pro 40 gehad - op firewire - en die had dat ook niet. Maar het kan van type tot type verschillen wellicht...... En dan komt zo'n padswitch goed van pas!!!!

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top