Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 4 123 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 32
  1. #1

    Standaard Welke pc voor Cubase 5?

    Goedemorgen,

    Ik wil een pc aanschaffen, puur alleen om te gebruiken om mee op te nemen. Als DAW gebruik ik Cubase 5.

    Wat voor eisen moet de pc hebben? Ik wil zo min mogelijk geld uitgeven, maar alles moet wel gewoon smooth lopen.

    Thanks voor de tips alvast!

  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    25 juni 2009
    Locatie
    rechtsboven
    Berichten
    9.262

    Standaard

    Cubase 5 System Requirements: clicketyclick.
    Goin' acoustic. Tk: 70's Ibanez LP, SG, ST; '01 Gibson LP Studio wr; Ibanez PUE-5; CMW 2x6V6 top+cab; '86 Roland JC-77.

  3. #3

    Standaard

    Thanks! Dat had ik gevonden inderdaad. Ik vraag me alleen af of met de minimale systeemeisen het spel ook echt smooth loopt?

  4. #4
    Senior Member
    Geregistreerd
    11 november 2004
    Locatie
    Utrecht
    Berichten
    1.802

    Standaard

    Cubase 5 is uit 2011, ze zitten nu op 9.5. Ik snap dat budget een beperking is maar dit raad ik af i.v.m. support en comptabiliteit van 3rd partij software.

    Dit zijn de minimale specs, maar dat is niet smooth.
    https://www.techwalla.com/articles/c...5-requirements

    Als smooth ( = lage latency ) belangrijk is dan raad ik aan een i7 quad core 2.6 GHz,16 GB RAM en een 256 GB SSD (of hoger). En een goede interface, Focusrite of Presonus leveren goede instap modellen.


    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door k1ngray Bekijk bericht
    Goedemorgen,

    Ik wil een pc aanschaffen, puur alleen om te gebruiken om mee op te nemen. Als DAW gebruik ik Cubase 5.

    Wat voor eisen moet de pc hebben? Ik wil zo min mogelijk geld uitgeven, maar alles moet wel gewoon smooth lopen.

    Thanks voor de tips alvast!

  5. #5

    Standaard

    Je raad af om Cubase 5 te gebruiken, bedoel je?

    Een vriend van me heeft Cubase 5 op zijn pc staan en kan die zo op mijne zetten. Updates uit, klaar.

    Interface e.d. heb ik reeds in mijn bezit. Heb een Focusrite saffire pro 24, klinkt geweldig! Heb dus ook een firewire kaart nodig, maar dat lijkt me geen probleem.
    Laatst gewijzigd door k1ngray; 8 oktober 2018 om 11:08

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    27 november 2001
    Locatie
    Cuijk
    Berichten
    513

    Standaard

    Waarom niet een Mac? De mijne is van 2009 en hij draait als een zonnetje samen met cubase LE9.5 incl diverse plugins.

  7. #7

    Standaard

    Ik zou ook wel liever een Mac willen, maar dat is een stuk duurder. Ik gok dat je voor 100,- wel een pc moet kunnen vinden met de juiste specificaties, een mac zal een stuk duurder zijn...

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    26 november 2014
    Berichten
    1.250

    Standaard

    Willekeurige pc, voorzien van Linux en klaar ben je.
    "Ik ben wie ik ben.
    Wie ik ben is wat jij ziet.
    Wat jij ziet is wat jij oordeelt.
    Maar wat jij (ver)oordeelt, dat ben ik niet......"

  9. #9
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 april 2015
    Locatie
    Doetinchem
    Berichten
    11.708

    Standaard

    Er is geen Cubase voor Linux.

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 augustus 2007
    Locatie
    Doetinchem, NL
    Berichten
    2.696

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Erik de Perik Bekijk bericht
    Er is geen Cubase voor Linux.
    Hij zal wel als argument aandragen dat dat mogelijk is met Wine.

    Als je niet met linux bekend bent en je moet dan Wine gebruiken met allerlei drivers etc voor je randapparatuur lijkt me dit geen goed plan.

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top