Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 3 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 21 t/m 30 van 48
  1. #21
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Standaard

    Ja de kabels liggen ver genoeg weg van de voeding en de kabels zijn met een mantel.
    Aan één kant gesoldeerd anders heb je weer een ground loop.
    Ze namen erg veel lawaai op.
    Moet voor de tweede trap even een beter stuk kabel scoren.

    Ik heb net een 10mm Led gesoldeerd.
    Het lampfittinkje wat erin zat was echt een prul.
    Had nog grote Leds liggen dus dat was geen probleem. Paste perfect.
    Even het stukkie blik eruit geknipt.
    Diode erover gezet met een weerstand van 680 Ohm en geregeld.


    Scheelt ook weer een beetje vermogen, want het trafotje is erg klein bemeten.
    Op de site van valvewizard stond een schematje en een uitleg. Heb daar natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt.
    http://www.valvewizard.co.uk/heater.html
    Heb natuurlijk wel eerst even gemeten wat de led voor voltage nodig had. Afgeregeld op 15mA.
    Als de buizen eruit zijn is de voedingspanning weer net even hoger.

    Volgende keer maak ik de onderdeeltjes op een printladdertje. Het is goed gesoldeerd maar het verdiend geen schoonheidspijs.
    Vind het wel fijn dat je nu kan zien dat je fillaments goed zijn en hij aan is.



    Heb op mijn uitgang twee vermogens weerstanden staan. Vergeet alleen nog wel eens om deze te steken.
    Gelukkig is mijn OT nog heel. Moet er echt even op letten.

  2. #22
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Amp ! Met de Scope gemeten

    Ben vanavond wat aan het meten geweest met mijn scope.
    Zit via de USB aan de computer en heb wat screenshots gemaakt.

    Hieronder de eerste meting na de gelijkrichter


    Nou ben ik niet zo een scopoloog maar nou denk ik dat ik het volgende heb geconstateerd.
    Na de gelijkrichter voor de laadweerstand heb ik een 100HZ frequentie op 245V=
    Er zijn nog geen condensatoren aan het vlakken geweest.
    Volgens mij klopt dit.
    Er staat geen signaal op de ingang.
    Ik heb hem ingesteld op AC Coupling anders zie je alleen maar een rechte lijn.
    Volgens mij meet je dan alleen het wisselspangsgedeelte?!???!

    Nu de meting na de laadweerstand (A).

    Nog steeds 100hz? Die gaat door mijn output transformator die ik (nog) niet gemeten heb.
    Hij is wel al aan het vlakken geweest.
    Hoor je dit niet terug dan in je uitgang?

    De andere drie trappen zijn meteen veel schoner en wisselen continu van frequentie. Hier is de 100Hz brom weg.
    Trap (B) 220V.


    De frequenties die je hier allemaal ziet variëren behoorlijk.

    Trap (C)

    Trap (D). De laatste voor de ECC83 Preamp.

    Ik heb hem wat kouder gebiased omdat hij erg snel in overdrive gaat.
    Nu begint hij bij driekant op volume prettig in overdrive te gaan.

    Verder heb ik een draaischakelaar gemaakt met een paar elcotjes voor de Kathode weerstanden te overbruggen.

    Alle drie de triodes de kathode weerstand overbrugd met de gesoldeerde Elco los.
    Misschien als je een versterker met meer vermogen hebt maar ik kon het niet horen.
    Heb ook een LED geprobeerd maar ook dat was geen succes.
    Had er wel al wat over gelezen maar ik zal het wel niet begrepen hebben.
    Kan iemand het simpel uitleggen?

    Als iemand iets ziet op het scopebeeld waar ik wat mee kan dan hoor ik het graag.
    Werk te weinig met het apparaat om het goed te interpreteren.
    Alle tips zijn welkom.
    Hij is al redelijk stil.

    Mijn gitaar pikt wel allerlei geluiden op.
    Die gaat als volgende project op de werkbank om eens te kijken wat daar ingebouwd is.
    Maak wel een nieuw onderwerp van.

  3. #23
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 november 2008
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    7.212

    Standaard

    De wisselspanning in je OT is normaal hoor. De reden dat je daar niets van merkt is omdat de anodewikkelingen in tegenfase zijn waardoor deze spanning tegen elkaar weg valt.

  4. #24
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Standaard

    Hoi Cluseau,

    Duidelijk.
    Als je nu geen gemachte uitgangbuis hebt, heeft dat er nog iets mee te maken?

  5. #25
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 april 2015
    Locatie
    Doetinchem
    Berichten
    7.003

    Standaard

    Eindbuizen match je toch per paar?

  6. #26
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 november 2008
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    7.212

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wop6670 Bekijk bericht
    Hoi Cluseau,

    Duidelijk.
    Als je nu geen gemachte uitgangbuis hebt, heeft dat er nog iets mee te maken?
    Jazeker, als de anodestromen namelijk niet in evenwicht zijn wordt de rimpel niet volledig opgeheven en kun je hem gaan horen. Zeker voor studio gebruik kan dat hinderlijk zijn. Maar je hebt een dubbel triode dus neem aan dat die gematched zijn, zitten immers in een en dezelfde ballon. Nu zegt dat natuurlijk niet alles dus je zou ze extern nog kunnen na balanceren.
    www.amps-unlimited.nl

    Reparatie / Restauratie
    Tube & SolidState Amps.

  7. #27
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Standaard

    Ja ik heb een gebalanceerde JJ buis gekocht, Zal eens kijken hoe "Gebalanceerd" is.
    Ik denk dat ik dat met twee kanalen tegelijk te meten toch moet kunnen zien op mijn scope.
    Ga straks weer even de boel opbouwen.

    Wordt vervolgd.
    Anders ben ik best nieuwsgierig hoe je dat dan extern oplost.

  8. #28
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Standaard Leuke tester

    Bijna vergeten.
    Net een alles metertje gekocht bij Baco in Ijmuiden.




    Tot nu meet hij alles wat ik hem voor geschoteld heb.
    Alleen condensatoren moet je eerst even ontladen.
    Capaciteit klopt ook aardig.
    Weerstanden, transistoren, spoeltjes, diodes.
    Koste met kastje 25,-

    Even drie knijpertjes eraan gesoldeerd.
    Je kan ook testen in het testblokje.

    Sorry ff off topic.

  9. #29
    Senior Member
    Geregistreerd
    6 oktober 2011
    Locatie
    Zaanstad
    Berichten
    162

    Standaard

    Heb even gemeten maar het lijkt erop dat hij aardig gelijk is.
    Kanaal 1.


    Hier kanaal 2



    Hier nog een andere overzichtsfoto.


    Ik heb zo te zien 2,4V Peak Peak verschil.
    Is dat verwaarloosbaar?

  10. #30
    Senior Member
    Geregistreerd
    5 november 2008
    Locatie
    Den Haag
    Berichten
    7.212

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wop6670 Bekijk bericht
    Ja ik heb een gebalanceerde JJ buis gekocht, Zal eens kijken hoe "Gebalanceerd" is.
    Ik denk dat ik dat met twee kanalen tegelijk te meten toch moet kunnen zien op mijn scope.
    Ga straks weer even de boel opbouwen.

    Wordt vervolgd.
    Anders ben ik best nieuwsgierig hoe je dat dan extern oplost.
    geen twee kanalen voor nodig. Alle pots dicht. Meten op de uitgang. Is daar geen 100Hz rimpeltje zichtbaar dan is hij goed.

    Extern naregelen is simpel hoor. Bias potmeter los van kathodes. Een tweede potmeter van 100 Ohm met de loper aansluiten op de bias potm. De ene vaste pin sluit je aan op de een kathode, de andere pin op de andere kathode. Beide kathodes afsluiten met een eigen elco van 100uF. Toegevoegde potmetrr in de middenstan zetten. Bias afregelen. Dan de toegevoegde potmeter afregelen op minimum signaal aan de uitgang. Je kan dat gewoon op gehoor doen. Daarna nogmaals bias checken.

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top