Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6

Discussie: Rebuild Vox AC30

 1. #1
  Senior Member
  Geregistreerd
  23 oktober 2015
  Berichten
  1.833

  Standaard Rebuild Vox AC30

  Bezig met herbouw van een AC30, qua opzet als de handwired, dwz 'normal' kanaal plus 'topboost' kanaal, heb ik een vraag over de mixerweerstanden van de twee parallelle kanalen. Origineel zijn deze allebei 220K, het normal kanaal is echter opgebouwd naar specificaties van Petersen/Fryer (Brian May AC30), dwz geen 'serieweerstand'/mixerweerstand.
  Is het noodzakelijk dat de weerstanden een gelijke waarde hebben of zou ik voor het topboost kanaal 220K kunnen handhaven en voor het andere kanaal bijvoorbeeld 2,2K kunnen nemen?

 2. #2
  Senior Member
  Geregistreerd
  22 oktober 2008
  Locatie
  Heemskerk
  Berichten
  4.765

  Standaard

  Alles beïnvloed elkaar. Je krijgt een andere ingangsimpedantie tussen de uitgangsimpedantie van de vorige trap, de serie weerstand en de weerstand (of potmeter) op de ingang van de volgende trap. Maar tegelijkertijd staat de uitgangsimpedantie van het ene kanaal parallel met het andere. Dus door verschillende in weerstand te nemen beïnvloed je ook dat kanaal. Noodzakelijk is het niet dat ze gelijk zijn. Maar het heeft wel invloed op elkaar.
  Nico
  TKA: Hohner Kingstar 20 Buizenversterker , Fender 75 buizenversterker , Fender American Standard Stratocaster Sunburst,Marris "Les Paul", Crafter SEG450/OR, Kawai Stratocaster (eind 60'ies)


 3. #3
  Senior Member
  Geregistreerd
  23 oktober 2015
  Berichten
  1.833

  Standaard

  Zie nu idd dat het problemen geeft als bijvoorbeeld het volume van het normal kanaal helemaal dicht staat. Het topboost signaal gaat dan via 2,2K naar massa, moet niet. Doe ik weer 220K op beide kanten. Bedankt.

 4. #4

  Standaard

  Misschien heb je hier iets aan als je bezig bent met een AC30. Ik vind het zeer waardevolle informatie.


  http://www.thevoxac30guide.com/how_to_buy_the_guide.htm

  Succes , Alf

 5. #5
  Senior Member
  Geregistreerd
  23 oktober 2015
  Berichten
  1.833

  Standaard

  Leuk leesvoer. Deze uitvoering ben ik over uit, jammer dat het Brian May kanaal noodgedwongen iets aangepast moet worden, vraag me af of het klankmatig te horen is, behalve dan de zoveel dB verzwakking. Benieuwd hoe het topboost kanaal gaat klinken. Waarschijnlijk volgende week is het turretboard klaar, hangt nu letterlijk van tape aan elkaar, klemmenstrips op een bordje geplakt met tape als pakking, gaat mooi worden .
  Deze stamt trouwens uit 1983, zat op een print, ik denk één van de eerste op PCB. Het tremelo/vibrato gedeelte (twee ecc83) is nog intact, wil ik nog eens wat mee, in een kastje bouwen ofzo.
  Een AC30 uit de jaren zestig schijnt toch erg de moeite waard te zijn, maar ik zou er niet meer dan 1000 euro voor over hebben. De handwired lijkt me ook erg mooi, stil en goedklinkend. Als ik nu iets zo moeten aanschaffen zou ik die Chineze Brian May AC30 kopen, en een beetje opknappen, schijnen slecht gebouwd te zijn. Goed platvorm voor pedalen echter.

 6. #6
  Senior Member
  Geregistreerd
  23 oktober 2015
  Berichten
  1.833

  Standaard

  Het schiet op, deze week proberen, benieuwd naar de hoeveelheid brom. Tis iig netter dan het was. 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Back to top