Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9

Hybrid View

 1. #1
  Senior Member
  Geregistreerd
  1 januari 2005
  Locatie
  Oss
  Berichten
  10.721

  Standaard Vraag over fx loop level vs line level (chorus vervormt)

  Ik heb hier een losse pre- en poweramp, dus alleen preamp out en poweramp in, zonder (regelbare) fx loop.

  Nu heb ik een chorus welke ik tussen de pre- en poweramp wil plaatsen.
  In bypass gaat dit goed, maar wanneer de chorus geactiveerd is, staat ie van pure ellende te vervormen/clippen.
  Nu kan ik natuurlijk het preamp volume naar beneden draaien, maar dan moet het preamp volume dermate laag staan dat de combinatie pre- met poweramp voor geen meter klinkt; heel ielig/indirect (met deze lage levels ook als de preamp rechtstreeks in de poweramp gaat), om de effect invloed uit te sluiten).

  Blijkbaar wil de poweramp graag een bepaalde input zien, óf in de preamp wordt er iets extra gefilterd bij zeer lage levels.
  Ik gok zelf op het eerste, want als ik via de preamp mijn interface in ga, dan heb ik geen noemenswaardig geluidsverschil tussen een lage preamp uit (met input gain op interface hoger) en hoge preamp out (met input gain op interface lager).

  Nu zijn er van die kastjes, van ebtech bijvoorbeeld (https://www.bax-shop.nl/ground-loop-...hifter)waarmee je van line level terug kunt naar instrument level, dus zoiets zou ik wellicht direct na de preamp kunnen zetten.
  Maar wat moet ik dan na de chorus doen? Die ebtech kastjes zijn passief, dus alhoewel die ook van instrument level naar line level kunnen omzetten, kunnen die toch nooit het level omhoog transformeren zonder enige vorm van preamp, of zie ik dat verkeerd?

  Iemand enig idee wat ik hiervoor nodig zou hebben?

 2. #2
  Senior Member
  Geregistreerd
  1 januari 2005
  Locatie
  Oss
  Berichten
  10.721

  Standaard

  Volgens mij ben ik zojuist per ongeluk tegengekomen wat ik nodig heb: http://www.glab.com.pl/index.php/en/...l-adapter-sa-1

 3. #3

  Standaard

  Welke chorus? Merk en type?
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dml Bekijk bericht
  Als ik je nou vertel dat ik op een met snaren bespannen koeienkut speel, die ik met mijn tong tokkel, is het dan slecht? Of juist heel goed?

 4. #4
  Senior Member
  Geregistreerd
  1 januari 2005
  Locatie
  Oss
  Berichten
  10.721

  Standaard

  Ik heb dit fenomeen met de chorus van de Vintage Revolution PedalPro.

  Uiteindelijk is het denk ik een meer algemene vraag (alhoewel ik geen idee heb of dit in algemene zin te beantwoorden is); ik heb bv vaker pedalen gehad die niet fijn gingen in de (niet regelbare) fx loop van (bijvoorbeeld) mijn Soldano versterker; noem een Boss PS-6, en bijvoorbeeld de Moog MF Chorus. De PS-6 heb ik niet meer, maar de MF chorus kan ik ook nog eens testen tussen pre- en poweramp (als ik de bewuste preamp terug heb, die is momenteel weg voor reparatie).

 5. #5

  Standaard

  Kan zeker als algemene vraag gesteld worden maar er zijn best een dito hoeveelheid choruspedalen die een "limiter" aan de ingang hebben zitten. Die limiterkomt in essentie neer op een clipper met een vrij hoge clipgrens en heeft dus niets met een automatische volumeregeling te maken. Idee is dat het ingangslevel niet in staat is de BBD vertragingslijn te laten vervormen. Met gitaargebruik gaat dat prima hoewel je het met humbuckers op pieken wel merkt maar in, veel hetere, effectsloops staat die limiter dus constant te clippen. Misschien een idee je vraag eens in de de mailbox van Vintage revolution gooien.
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dml Bekijk bericht
  Als ik je nou vertel dat ik op een met snaren bespannen koeienkut speel, die ik met mijn tong tokkel, is het dan slecht? Of juist heel goed?

 6. #6
  Senior Member
  Geregistreerd
  1 januari 2005
  Locatie
  Oss
  Berichten
  10.721

  Standaard

  Kan ik zeker eens doen.
  Origineel is de pedalpro niet bedoeld als 4CM apparaat; toen ik de mijne kocht was er dan ook een mismatch met de versterker die ik toen gebruikte, en dit is opgelost.
  Echter, omdat het veel vaker voorkomt, in diverse situaties, alleen bij mij al, met diverse spullen, en zó veel verschillende zooi gebruik ik nou ook weer niet, was mijn gedachte dat het veel en veel vaker voor zou komen en vroeg ik me af hoe anderen daar mee om gaan. Natuurlijk is het laten modificeren van het ene of andere apparaat een mogelijkheid, maar een modulaire/universele oplossing is eigenlijk mooier, omdat het veel vaker voorkomt.

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Back to top