Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 4 van 4
 1. #1

  Standaard HSH met 3weg & 5weg schakelaar

  Voor een komend zelfbouwproject heb ik een toffe schakeling in voor een Humbucker/Single Coil/Humbucker configuratie in gedachte, geïnspireerd door de Caparison TAT Special. Mijn wens is als volgt:

  3-way 'Master' toggle switch:
  1: Brug element
  2: Link naar 5-weg rotary schakelaar (zie hieronder)
  3: Hals element

  5-way rotary switch:
  1: Alledrie de elementen
  2: Brug en midden element
  3: Midden element
  4: Midden en hals element
  5: Brug en hals element

  In positie 2 van de 'Master' (3-way toggle) switch wil ik dus naar een 5-keuzemenu als het ware via een rotary switch. Veel van deze schakelingen gebruik ik, maar zelden meer dan 1 per nummer, dus zou het kiezen van 1 keuze op de rotary switch samen met positie 1 en 3 van de toggle switch moeten voldoen in een live situatie. Lekker makkelijk en overzichtelijk en toch extreem veelzijdig.

  Ik snap redelijk hoe een gemiddelde 3-way toggle switch of 5-way blade switch werkt, maar beiden hebben vaak in de 'tussenposities' combinaties van aansluitingen, en dat is niet gunstig als ik zo'n uitgebreid wensenlijstje heb.

  Kan iemand mij verder helpen?

 2. #2
  Senior Member
  Geregistreerd
  17 mei 2007
  Locatie
  Nieuwstadt
  Berichten
  4.345

  Standaard

  Als je nu alleen een 5 way switch pakt ( Stratocaster switch ) en daarbij een miniswitch aansluit en die verbindt met het brug én halselement, heb je de beschikking over al jouw gewenste schakelingen. Namelijk: de 5 gewone schakelingen ( brug- brug/midden- midden-hals/midden-hals) en met de miniswitch aan komt daar nog bij: 5 way op stand 1 óf 5: hals en brug. 5 way op stand 2 óf 4: alle drie aan. David Gilmour heeft dit ook zo in zijn Black Strat. Deze schakeling heb ik ook in mijn stratjes en is erg simpel aan te sluiten.
  Jouw verhaal hierboven is erg omslachtig om dit allemaal te bereiken.

 3. #3

  Standaard

  Die schakeling heb ik ook op een hoop gitaren zitten, maar dan is het juist omslachtiger om te gebruiken tijdens live-shows. Ik gebruik doorgaans toch alleen maar hals element, brug element en 1 van de 5 bovengenoemde combinaties.

  En omslachtig qua bedrading ben ik niet zo bang voor. Vind ik juist leuk om te doen. ;-) Ik weet alleen even niet welke 3-switch hiervoor goed werkt. Iemand ideeën?

 4. #4
  Senior Member
  Geregistreerd
  17 mei 2007
  Locatie
  Nieuwstadt
  Berichten
  4.345

  Standaard

  Uiteraard moet jij lekker doen zoals je het voor ogen hebt
  Maar je hoeft echt alleen maar de miniswitch op "aan" te zetten en de juiste stand van de 5 way te selecteren. Komt neer op hetzelfde aantal handelingen. Je hoeft alleen veel minder te knutselen. Maar je kan volgens mij nog veel meer sounds bereiken als je het helemaal compleet wilt maken: super 5 way switch zodat je ook de humbuckers kunt splitten etc....
  Je kan het zo gek niet verzinnen of het is wel mogelijk
  Anyway, veel plezier

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Back to top