Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Weergegeven resultaten: 1 t/m 8 van 8
  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 december 2004
    Locatie
    Centrum van de wereld: Emmer Compascuum
    Berichten
    14.409

    Standaard Vraag live opnemen reaper

    Ik heb een Line 6 Toneport UX8. Daarmee heb ik vroeger wel eens opnamen gemaakt van het bandje waar ik nu in zit. De toneport heeft 8 analoge in en uitgangen. Matige band, slechte gitarist, best wel redelijke opnamen. Nu wil aankomende week weer eens opnemen. Band is vooruitgegaan, zangeres er bij. Misschien ook maar eens een fatsoenlijk youtube fimpje maken met fatsoenlijk licht. Laatste keer opnemen vorig jaar mislukte, was niet voorbereid, ins en outs niet goed ingesteld, ik weet zelf niet meer waar het fout ging.
    Ben er nu even voor gaan zitten, maar blijf bij het probleem dat ik ook al had toen de opnamen wel redelijk lukten. Alles gaat (ook) naar monitorkanaal 1 en 2. De aansluitsituatie die ik voor ogen heb:
    De zang op 1 en 2, toetsen op 3, de line out van 1,2,3 doorgelust naar de mengpaneel line in. De microfoonpreamps van de toneport gebruiken dus.
    Toen opnemen wel lukte, heb ik volgens mij de line out van kanaal 3 naar het mengpaneel er maar uit getrokken. Toetsen gingen toch al over de zangkanalen. Met een boel galm dus. Galm live maar weggehaald. Niet leuk.

    Waar gaat het fout?











  2. #2
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 december 2004
    Locatie
    Centrum van de wereld: Emmer Compascuum
    Berichten
    14.409

    Standaard

    Tijdje aan het pielen, zang op 7 en 8, komt niets uit de output, tenzij ik "show hardware monitoring" op 7 en 8 zet.
    Wel net bedacht dat, als ik inputkanaal 1 en 2 naar links pan en kanaal 3 naar rechts, dat ik op de output 1 de zang heb en op de twee de toetsen, kan 1 en 2 dus naar het mengpaneelgalmkanaal sturen en 3 naar een "droge" input. Maar eigenlijk was het simpeler om input 1 op output 1 te hebben enz. Ik sta open voor suggesties. Die outputs zitten er op, dan moeten ze toch ook afzonderlijk te gebruiken zijn lijkt mij. Anyhow, dit onderstaande filmpjedrie jaar geleden opgenomen, audio met de Ux8, inmiddels is de Fender Mustang al lang weer voor een echte versterker ingeruild.


  3. #3

    Standaard

    Tis mij helaas nog onduidelijk wat nu precies het probleem is?

  4. #4
    Super Moderator
    Geregistreerd
    8 februari 2004
    Locatie
    Groningen
    Berichten
    5.953

    Standaard



    Je moet de hele routing stappen overslaan.
    Gewoon een kanaal maken, input kanaal kiezen (jij hebt er acht), stap 3 een kanaal op opname zetten.
    De hele routing is voor submixen maken.
    Vriendelijke groet,

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 december 2004
    Locatie
    Centrum van de wereld: Emmer Compascuum
    Berichten
    14.409

    Standaard

    Dank voor de reacties. Ik zie dat ik het probleem niet goed heb duidelijk gemaakt, het probleem is dat de outputs niet hetzelfde signaal geven als de inputs. Er wordt gewoon een mix gemaakt van de binnenkomende signalen op monitorkanalen 1 en 2. Niet af te regelen op het pa mengpaneel. Toen ik de Toneport net had -bijna 10 jaar geleden- maakte ik opnames via de inserts van ons eigen mengpaneel met stereokabels waarvang ring en tip doorgelust waren via dit principe: http://silentsky.net/wordpress/archives/113
    Het mengpaneel in de oefenruimte heeft een externe galmunit, inserts bezet, werkt niet.
    Maar goed, gaat goedkomen. Het grootste probleem is dat ik nog steeds een nOOb ben op dit gebied, ik weet niets van submixen en routing.

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    29 mei 2002
    Locatie
    Warffum
    Berichten
    12.708

    Standaard

    Heb je de handleidingen van Reaper erop nagelezen, of op het Cockos-forum gekeken? Lijkt me dat je daar meer gespecialiseerde kennis zult vinden dan hier.

    Verstuurd vanaf mijn HUAWEI GRA-L09 met Tapatalk
    Te koop:
    Lag Roxanne Classic met ToneZone en Air Norton incl. koffer*Koch Pedaltone*Line 6 POD X3*Line 6 Space Chorus*Visual Sound Jekyll & Hyde rood*Morley Classic Wah
    PM voor info

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door grayfink Bekijk bericht
    Dank voor de reacties. Ik zie dat ik het probleem niet goed heb duidelijk gemaakt, het probleem is dat de outputs niet hetzelfde signaal geven als de inputs.
    Wat bedoel je hier exact mee? En wat is het hele doel van het mengpaneel in je setup? Waarom niet alles via de Toneport (i.c.m. een heaphone amp)?

  8. #8
    Super Moderator
    Geregistreerd
    8 februari 2004
    Locatie
    Groningen
    Berichten
    5.953

    Standaard

    Als je een beperkt mengpaneel hebt zit je fout inderdaad in het aansluiten. Volgens mij moet je de microfoons (andere bronnen) direct op de toneport aansluiten.
    De toneport heeft 8 uitgangen, die moeten naar de mengtafel voor weergave (de zanger moet zijn zang kunnen horen natuurlijk).
    De uitgangen hebben geen invloed op de opname en je neemt zonder galm op.
    Vriendelijke groet,

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top