Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 22
 1. #1

  Standaard Niet gestolen maar postpakket nooit ontvangen.

  Het was initieel niet mijn bedoeling dit hier te plaatsen maar het spookt de ganse dag al door mijn hoofd. Misschien daarom dat ik het hier eens op plaats. Wie weet krijg ik nieuwe ideeen door jullie.

  Mijn vrouw kocht op 2ehands.be een volumepedaal aan van boss voor 80€ en die persoon, die trouwens blijkbaar ook hier op het forum zit, heeft het pedaal naar eigen zeggen met bpost naar een postpunt dat ze doorgaf, opgestuurd na ontvangst van het geld op zijn bankrekening.
  Hij had echter geen barcode als bewijsje voor haar om het pakje aan het loket op te halen. Dat had hij weggegooid, zei hij.
  Het pakje, kun je al raden, is nooit aangekomen terwijl hij beweert dat hij het verzond. Foutje van de post zelf zei hij en 'jammer voor jou'.
  We kunnen het ook nergens bij de post traceren op zijn naam als verzender of mijn vrouw haar naam als ontvanger. Reden te meer om aan te nemen dat hij het nooit verzond.

  Mijn vrouw heeft veel geduld getoond naar die man maar uiteindelijk dan toch het geld teruggevraagd omdat dit onze fout niet is maar de zijne. Mocht hij het pakje verstuurd hebben dan keert het sowieso terug naar ontvanger als de post gemist heeft.

  Maar daar staan wij nu natuurlijk, 80€ armer. Slimme truuk op die manier zou ik het ook kunnen...of kan ik daar iets tegen beginnen?
  De post wil er geen voet tussen zetten en zolang we geen barcode hebben kan iedereen beweren een pakketje verstuurd te hebben of niet ontvangen te hebben. Ze zouden wat te doen hebben elke dag.

 2. #2

  Standaard

  Erg ruk en klinkt wel heel dubieus vanuit zijn kant...

  Als ik wat verstuur geef ik toch altijd (ook als bewijs maar ook omdat het me niet meer dan logisch lijkt) de track n trace door. Als ik iets koop via verzenden vraag ik hier trouwens ook altijd expliciet om, ook omdat ik dan rekening kan houden met wanneer ik evt thuis moet zijn.

  Maar je kan er, naast aangifte van doen, verder vrij weinig mee helaas.

  Bij de post kan alleen de verzender een zaak aanmaken, maar deze verzender klinkt niet als een persoon die dat gaat doen of wil. (De reactie 'jammer voor jou' zegt al genoeg). Daarnaast snap ik dat ze zonder barcode niks kunnen en willen (helaas).

  Klinkt dus erg als een gevalletje 'opgelicht', maar naast aangifte ben je daar helaas vrij machteloos in.

 3. #3
  Senior Member
  Geregistreerd
  4 maart 2007
  Locatie
  Heverlee Hills
  Berichten
  11.677
  Blog Entries
  1

  Standaard

  Je kunt altijd aangifte doen bij de politie. Heb dat ook al eens moeten doen. Als je de adresgegevens hebt, wil dat al eens werken qua afschrikking.

  "geen barcode" krijgen is zever, want je krijg bij B-post altijd een reçu als je een pakketje afgeeft dat niet per briefpost gaat (en een volumepedaal is geen briefpost), ook als het via een niet-verzekerde standaard zending gaat (dus zonder track 'n trace). Ik hou die reçu'tjes ook altijd bij tot de ontvanger me laat weten dat hij/zij het pakketje heeft ontvangen.

  Ik vrees dat die persoon zelfs nooit de binnenkant van een postkantoor heeft gezien voor deze gelegenheid, en je dus behoorlijk opgelicht bent.
  Als we nou met z'n allen Brad niet citeren of zelfs op de negerlijst zouden zetten dan maakt dat dit forum al een stuk mooier. Het is een internettrol/drol die we niet moeten voeren. Dank voor uw aandacht!
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kim Wilson Bekijk bericht
  Het orakel heeft gesproken, dit topic kan dicht.

 4. #4

  Standaard

  wel gek dat hij zijn adres doorgeeft en zo.
  En dat hij de website van 2ehands.be ook gebruikt om zichzelf als lesgever te promoten.
  Laatst gewijzigd door Veance; 28 maart 2018 om 17:46

 5. #5

  Standaard

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Veance Bekijk bericht
  Hij had echter geen barcode als bewijsje voor haar om het pakje aan het loket op te halen. Dat had hij weggegooid, zei hij.
  Het pakje, kun je al raden, is nooit aangekomen terwijl hij beweert dat hij het verzond. Foutje van de post zelf zei hij en 'jammer voor jou'.
  We kunnen het ook nergens bij de post traceren op zijn naam als verzender of mijn vrouw haar naam als ontvanger. Reden te meer om aan te nemen dat hij het nooit verzond.
  Als je zo'n pakje afgeeft in een postpunt (supermarkt bijvoorbeeld) dan krijg je tegenwoordig een 'kassaticket' waarop de barcode staat ipv zo'n bpost label of kaartje dat je voordien kreeg.
  Ik heb zo'n kassaticket ook al per ongeluk weggegooid.
  En die track en trace werkt uitsluitend met die code en aan een naam van verzender of ontvanger heb jij of de post niks.
  Het bewijst op zich dus niks wat al dan niet verzenden betreft.

  Ook het opgeven van zo'n bpost ophaalpunt(ipv je eigen adres) kan erg verwarrend zijn, want je moet dan als ontvanger de naam en adres van dat ophaalpunt zetten, maar waar zet je dan de naam van de persoon voor wie het bedoeld is? Ik zet er dan "Ter attentie van..." bij, maar ik blijf het gek vinden dat de post/pakjes voor klanten samen aankomt met de privé post voor de winkelier/uitbater van het ophaalpunt.
  De formuliertjes die ik ter plaatse in de supermarkt moet invullen zijn niet voorzien voor het verzenden naar zo'n ophaalpunt en je moet er een beetje je plan mee trekken en zelf beslissen wat je waar zet.

  Misschien dat het online anders en beter werkt, maar dat heeft hij niet gedaan want dan had ie online een trackingcode gekregen.

  Ik zou eens vragen hoe hij dat formulier heeft ingevuld en dan nog eens in dat ophaalpunt gaan vragen/uitleggen. Eventueel met een beschrijving van de doos of inhoud.

  En in het vervolg gewoon je eigen adres opgeven. Als je niet thuis bent komt het uiteindelijk toch in zo'n ophaalpunt terecht, maar wel met je eigen naam en adres erop. Het kost wel 1 euro meer denk ik.
  Laatst gewijzigd door jan7; 28 maart 2018 om 19:22

 6. #6
  Senior Member
  Geregistreerd
  5 april 2015
  Locatie
  Doetinchem
  Berichten
  9.157

  Standaard

  Jij kunt aantonen dat je betaald hebt en hij niet dat hij zelfs maar iets verzonden heeft. De bewijslast lijkt me overduidelijk, maar........ probeer je gelijk te krijgen en is het de moeite waard...? Voor 20 eur meer had je een nieuwe gehad.

 7. #7

  Standaard

  We hebben het hem gevraagd. Ik moest wel het ei uit zijn gat vragen maar hij heeft blijkbaar het juiste adres van dat postpunt ingevuld en tav mijn vrouw, allee haar naam he.

  Ik denk dat het voor de post zelf maar zo makkelijk kan wezen om een pakket van postpunt naar postpunt te laten sturen. En vooral als je t online doet. Adressen worden dan automatisch als postpunt gezien.

  Hij zelf zou naar de post geweest zijn in Tessenderlo en vandaar uit alles gedaan hebben.
  Laatst gewijzigd door Veance; 28 maart 2018 om 20:03

 8. #8

  Standaard

  Tja, daar gaat het niet om he. Erik.
  Ik heb wel een tiental pedalen gekocht in de afgelopen 2 maand en dan kan telkens 20 euro plots 200 euro zijn.
  Laatst gewijzigd door Veance; 28 maart 2018 om 20:01

 9. #9

  Standaard

  Ga er voor de goede vrede vanuit dat hij de waarheid spreekt, maar vraag (eis) wel je geld terug, want het weggooien van de barcode is zijn fout. Indien dat niet werkt kan je laten vallen dat je de instanties gaat inschakelen.

  Het gebeurt trouwens wel vaker bij bij Bpost er pakjes verdwijnen, de nieuwssites staan er vol van.
  Laatst gewijzigd door dejohan; 28 maart 2018 om 20:04

 10. #10
  Moderator
  Geregistreerd
  5 december 2004
  Locatie
  Stedebroec
  Berichten
  34.185

  Standaard

  Wie gooit er nou een barcode weg, dat gelooft niemand.
  youtube youtube 2 youtube 3 youtube 4 youtube 5

  Het licht aan het eind van de tunnel kan ook een idioot met een lamp zijn.

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  
Back to top