Welkom op het GitaarNet.
+ Reageren op discussie
Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 201

Hybrid View

  1. #1
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 mei 2008
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    4.918

    Standaard Thread: Rack afmaken?

    Ik ben na vier maanden weer (tijdelijk) thuis en wil al meteen weer sleutelen aan mijn rack . Ik zat te denken of het ooit af kan zijn en dit zou toch wel heel relaxed zijn. Dus maak ik dit thread om voor mezelf na te denken en advies/kritiek te ontvangen. Ik zal beginnen met de huidige layout (van boven naar onder)

    Rack1
    2 HE Tray met EHX Small Stone, Memory Toy en POG en MXR Super Comp
    2 HE ENGL E570 SE preamp
    - blank
    1 HE GCX

    Rack2
    1 HE Power conditioner
    - blank
    - blank
    1 HE G-Major2

    Rack3
    - blank
    3 HE ENGL 930/60 poweramp

    Mijn keten is als volgt:
    Dunlop JH1 wah (pedalboard)->phaser->compressor->PREAMP->(POG en Memory Toy in parallelle loop)->G-Major2->POWERAMP

    Het idee is als volgt:
    - extra rack aanschaffen met wireless (Line 6 G-90), racktuner en 2 HE racktray (we noemen dit rackx)
    - Prostage Remote Wah Wah in rack1, zodat er geen audiokabels meer over de grond gaan. Live gaat het signaal van bovenstaande rack hier naartoe, thuis kan rackx overgeslagen worden)
    - Memory Toy eruit, POG serieel, Behringer RV600 in parallelle loop voor een 'mooie' shimmer-sound
    - Roland SDX 330 (modulatie) in rack2 voor chorus, flanger en rotary. Serieel en vóór de G-Major2
    - TC Electronic M2000/3000 in rack2 vanuit de Digital Out van de G-Major2 (geen AD/DA) en samen met Analog Out naar een mixer (dus parallel).

    Op DIT moment lijkt dit perfect, maar ik weet niet wat voor gekke ideeën ik dan weer ga krijgen. 'Af' betekent minstens een jaar geen gesleutel.
    Door de huidige setup werkt m'n compressor niet helemaal naar behoren (geen buffer).
    Te koop:
    Music Man Sub1, Ibanez SAS36FM, Keeler Push overdrive

  2. #2

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Liquid_Metal Bekijk bericht
    Ik ben na vier maanden weer (tijdelijk) thuis en wil al meteen weer sleutelen aan mijn rack . Ik zat te denken of het ooit af kan zijn en dit zou toch wel heel relaxed zijn. Dus maak ik dit thread om voor mezelf na te denken en advies/kritiek te ontvangen. Ik zal beginnen met de huidige layout (van boven naar onder)

    Rack1
    2 HE Tray met EHX Small Stone, Memory Toy en POG en MXR Super Comp
    2 HE ENGL E570 SE preamp
    - blank
    1 HE GCX

    Rack2
    1 HE Power conditioner
    - blank
    - blank
    1 HE G-Major2

    Rack3
    - blank
    3 HE ENGL 930/60 poweramp

    Mijn keten is als volgt:
    Dunlop JH1 wah (pedalboard)->phaser->compressor->PREAMP->(POG en Memory Toy in parallelle loop)->G-Major2->POWERAMP

    Het idee is als volgt:
    - extra rack aanschaffen met wireless (Line 6 G-90), racktuner en 2 HE racktray (we noemen dit rackx)
    - Prostage Remote Wah Wah in rack1, zodat er geen audiokabels meer over de grond gaan. Live gaat het signaal van bovenstaande rack hier naartoe, thuis kan rackx overgeslagen worden)
    - Memory Toy eruit, POG serieel, Behringer RV600 in parallelle loop voor een 'mooie' shimmer-sound
    - Roland SDX 330 (modulatie) in rack2 voor chorus, flanger en rotary. Serieel en vóór de G-Major2
    - TC Electronic M2000/3000 in rack2 vanuit de Digital Out van de G-Major2 (geen AD/DA) en samen met Analog Out naar een mixer (dus parallel).

    Op DIT moment lijkt dit perfect, maar ik weet niet wat voor gekke ideeën ik dan weer ga krijgen. 'Af' betekent minstens een jaar geen gesleutel.
    Door de huidige setup werkt m'n compressor niet helemaal naar behoren (geen buffer).
    wat is je idee met het aansluiten van de major op de m2000?

  3. #3
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 mei 2008
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    4.918

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jimi Hendrix Bekijk bericht
    wat is je idee met het aansluiten van de major op de m2000?
    G-Major bevalt me erg, maar ik wil de M2000 voor parallelle delays gebruiken. De G-Major dan nog steeds voor volume en zo.
    Te koop:
    Music Man Sub1, Ibanez SAS36FM, Keeler Push overdrive

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Liquid_Metal Bekijk bericht
    G-Major bevalt me erg, maar ik wil de M2000 voor parallelle delays gebruiken. De G-Major dan nog steeds voor volume en zo.
    ok, maar dan hang je ze dus niet in een mixer? (volume heeft parallel niet zoveel zin, of wil je de send naar de 2000 met de major doen?)

  5. #5
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 mei 2008
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    4.918

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jimi Hendrix Bekijk bericht
    ok, maar dan hang je ze dus niet in een mixer? (volume heeft parallel niet zoveel zin, of wil je de send naar de 2000 met de major doen?)
    Het idee is om de M2000 inderdaad parallel te maken door vanuit de G-Major te splitten. Ze komen dan met z'n tweeën (2x stereo) in een mixer uit.
    Te koop:
    Music Man Sub1, Ibanez SAS36FM, Keeler Push overdrive

  6. #6
    Senior Member
    Geregistreerd
    16 oktober 2003
    Locatie
    Delft
    Berichten
    1.403

    Standaard

    Ik krijg het gevoel dat je het allemaal iets te uitgebreid aan het maken bent. Enige vorm van eenvoud komt je sound, het bedieningsgemak en uiteindelijk je spel ten goede.

    Ik heb zelf ook een rackje vol icm met een top, maar word nog steeds heel blij van gitaar-->snoer-->amp-->cab (soms een verademing om op die manier te spelen) Ik twijfel dan echt of ik het niet te moeilijk maak voor mezelf.

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Liquid_Metal Bekijk bericht
    Het idee is om de M2000 inderdaad parallel te maken door vanuit de G-Major te splitten. Ze komen dan met z'n tweeën (2x stereo) in een mixer uit.
    duidelijk. Ik zou ze parallel zetten, of bedoel je dat met mixer? dan kun je't volume niet meer regelen met de major. Daar zou ik dan nog een VCA voor adviseren.
    of zo'n ding http://www.soundsculpture.com/products/pt_volcano.htm

    't valt wel mee met de complexiteit volgens mij, maar je kunt je afvragen of je live zoveel 19"spul FX nodig hebt. Ik speel nu al jaren tot volle tevredenheid met alleen een gforce en haal daar ook soort van shimmer uit. (met een beetje compromis, maar voor die ene keer in de drie gigs dat je dat geluid nodig hebt...). Heb bijv nog een 1210, mpx1, spx90 en d2 die ik al jaren niet meer gebruikt heb live.... sjouwen ok, maar wel functioneel sjouwen. (terwijl ik dit schrijf denk ik meteen aan een manier om toch de 1210 te gebruiken haha)

  8. #8
    Senior Member
    Geregistreerd
    2 mei 2008
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    4.918

    Standaard

    Ik heb de SE rack preamp met 930/60 STEREO poweramp . Het signaal zou idd van de preamp afkomen dus zonder poweramp. Ik gebruik op pc soms IRs en daar zit misschien al poweramp sim in. Dat klinkt gruwelijk vet.
    Een andere optie, die al eerder is besproken, zou zijn om de Axe (of Lexicon maar die bevalt me niet) postgain aan beide kanten een IR te geven. De linkerkant krijgt dan Wet + Dry en gaat naar de tafel; de rechterkant krijgt dan alleen wet en gaat naar mijn monitor. Dan zou ik echter deels afhankelijk zijn van de zaal of alsnog meer troep mee moeten nemen, en zou Wet echt anders klinken dan Dry (IR met monitor vs poweramp met cabinet).
    Laatst gewijzigd door Liquid_Metal; 15 september 2012 om 10:23

  9. #9
    Master of Disaster
    Geregistreerd
    14 december 2001
    Locatie
    Boortmeerbeek, Belgium
    Berichten
    3.397

    Standaard

    Ik dacht dat je de SE head had, dit maakt het een stuk makkelijker. En ik denk dat je idd met de AxeFX kunt doen wat je wil. Maar ik zou het anders doen.

    Je hangt de SE gewoon aan 1 kant van de power amp. Aan de speaker out van je power amp hang je een direct box of iso line out zoals bv de Radial JDX. Je dry signaal kan dan gewoon in 1 kant van je cab. Het signaal van de JDX stuur je nr de AxFX. In de Axe kan je het signaal splitten denk ik om het nr 2 verschillende outputs te sturen. 1 kant heeft enkel FX en stuur je terug naar het 2de kanaal van je power amp. De andere kant van het signaal stuur je via fx en cab sim nr de PA. Aangezien dat stereo is kan je hier ook nog dual mono voor W/D doen, als de Axe dat toelaat.
    "I've spent most of my money on booze, women and guitar gear. The rest I've just wasted."

    LordRiffenstein Gear Services

    Dealer voor: MarkL Custom, MLC Amplifiers, El Musico Loco, RR Amps, Curt Mangan Strings, Mogami, Van Damme, Neutrik

    Mijn pedal reviews op effectsdatabase.com

  10. #10
    Senior Member
    Geregistreerd
    19 juli 2004
    Locatie
    Hoogeveen
    Berichten
    1.415

    Standaard

    Ik zou dan het signaal uit de iso line out (Radial JDX) die door de AxFX gaat niet meer terug sturen naar het 2e kanaal van je power-amp. Aangezien je signaal dan al gekleurd is door de power-amp ga je het dus nog een keer door de power-amp halen dus dubbel op.
    Ik zou dan een neutrale power-amp gebruiken... of je pakt het linker kanaal (rechts gewoon naar power-amp) van je SE en die gaat door de AxFX en dan terug naar het 2e kanaal van je power-amp.
    Laatst gewijzigd door ateng; 15 september 2012 om 17:42

 

 

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •  
Back to top