Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" vega quote blog

Rate this Entry
Geen quotes dit keer. Zelf maar op gevoel een soepie in elkaar gedraaid.



Chinese koolsoep.

soeppan voor 6liter
1 chinese kool in repen van 2 cm
1 chilipeper in flinterdunne ringetjes (pitjes doen dit keer mee)
dobbelsteentje verse gember in snippers
1 ui in halve ringen
teentje of wat knoflook
handje spercieboontjes
2 bouillonblokjes

handje gesnipperde chinese bieslook om te garneren
evt ketjap asin (zout) naar smaak
evt snelkokende roerbak- of woknoedels

Doe 4liter koud water in de pan, bouillonblokjes, ui, knoflook, chilipeper en gember kunnen er direct in. Probeer ook zoveel mogelijk van de chinesekool er in te stouwen, wees niet verbaasd als niet de hele kool er in gaat. Zodra het water heet wordt en de kool iets slinkt gaat het allemaal passen. Ook de boontjes kunnen er onmiddelijk in. Aan de kook brengen en een minuut of 10 rustig laten koken.

Neem een klein pannetje en schep daar een liter vocht, dus met zo weinig mogelijk groente, in. Breng opnieuw aan de kook. Gebruik dit pannetje om je noedels in te bereiden. Zie de verpakking voor bereidingswijze.



Schenk de soep in een kom, pak met een vork of saladetang de mie uit de bouillon en voeg bij de soep. Garneer met de chinese bieslook. Ketjap asin naar smaak.
Ik kon mijn eetstokjes niet vinden, met een lepel ging het trouwens best.

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" vega quote blog" to Facebook

Updated 21 september 2013 at 21:56 by Ukeloeder

Categories
Uncategorized

Comments

Back to top