Welkom op het GitaarNet.
 • SIMON BAKKER

   DE GITAAR VAN...

  SIMON BAKKER

  Ik ben Simon Bakker, bouwjaar 1959, heb altijd interesse gehad voor muzieken keek daarom graag naar live optredens, zeker regionaal wat mij tot op dedag van vandaag nog steeds meer aanspreekt dan de landelijk bekende acts. Ik groeide op met o.a. Jm Reeves, Crosby, Stills, Nash & Young, CCR, en verder wat de radio uitzond in mijn jonge jaren. Zelf ben ik liefhebber van "roots"/ "americana", van 70er jaren hardrock en ben een absolute fan van HermanBrood, ben ook trots op het moment dat ik hem thuis kon en mocht bezoeken.

  Ik ben pas laat zo niet te laat begonnen met bas spelen, het was op mijn 28e ongeveer, ik heb daana in 3 bands gespeeld en bas nu in de rootsrockformatie "The Trembling Highburys" waarmee we door het hele land touren omte spelen, tussendoor maken we tijd om cd's op te nemen, tot nu toe zijn heter drie, op dit moment werken we aan de 4e !

  Website:

  highburys.com  Simon Bakker
  Fender Precision

  onderhoud: Piet Visser - Egmond
  versterking: Peavy 400w (1976)

  luister naar geluidssample:
  'Realize' (uit: The Moon is Mine)
  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Mijn beide bassen - een Fender Presicion en een Ibanes Roadbass - zijnstandaard aangeschaft.
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Beide bassen zijn door Piet Visser uit Egmond voorzien van messingtopkammen voor het betere stemmen, de Fender is voorzien van een 67-er FenderJazz element en potmeter, voor onderhoud en afstellen gaan ze ook naar PietVisser, die man weet en begrijpt wat je wilt.
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Nee, ik klus niet aan mijn bassen, alleen na de aanschaf heb ik zehelemaal gedemonteerd om alle holle ruimte's te voorzien van een geleidendmateriaal om alles aan aarde te liggen tegen storingen en brommen.
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Een bas is een werkpaard dus een kras of deukje is geen punt, zwareschade zoals ooit eens aan de toets van mijn Ibanez laat ik wel maken, erviel eens een bekken met standaard en al van ons voorprogramma van hetdrumpodium en sneed in de toets, dat voelde je goed in je linkerhandvingers,dus ik had weinig keus....maken !!
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Schoonmaken doe ik alleen als er nieuwe snaren opgaan, een zachte doekmet wat allesreiniger verwijderd alle huidsmeer, bier, zweet ennicotinevlekken prima.
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Als we live spelen, kijk ik alleen of alles het doet door watwillekeurige snaren aan te slaan, hiermee bepaal ik gelijk of het volumegoed is naar mijn idee. Tijdens een soundcheck speel ik altijd een stukjevan "Don't leave me cold", een nummer wat op onze eerste cd staat.
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Zompig en ouderwets moet het klinken in onze muziek, lekker strak laag,geen enge hoge funky achtige dingen a.u.b.
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Mijn sound word bepaald door mijn spel en de installatie achter mij. Ikspeel met drie vingers, meestal korte noten, beide elementen open,toonregeling in het midden. Dat gegeven gaat naar mijn oude Peavy 400wversterker uit 1976 en die perst het door een eveneens oude Peavy 4x12 kast,zo'n hoog model die van zichzelf ook een beste bak laag produceert.
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Niks daarvan, we slapen allebei in onze eigen koffer. De bassen vaak naeen optreden nog in de bus, en ik naast mijn vrouw of in een hotel naast deroadie, maar dan wel met enige afstand tussen de bedden a.u.b.
  Ooit wil ik graag nog een...
  Fender Telecaster bas, dat zou ik geen straf vinden.Verder ben ik weinig eisend...


Back to top