Welkom op het GitaarNet.
 • PERCY HOFF

  Jan Wijte
  Jan Wijte
   DE GITAAR VAN... Jan Wijte

  PERCY HOFF
  Percy is freelance bassist, heeft het Groninger Conservatorium doorlopen, en is aktief in een grote diversiteit aan bands en projecten.

  "Het is de verscheidenheid die het leuk maakt. De ene avond sta je in een bomvolle discotheek commerciële shit te spelen, en de andere avond sta je in een klein kroegje voor 30 man met een te gek bandje je ding te doen. Zolang ik er maar wat van kan leren, vind ik het allemaal leuk om te doen."

  Voor meer info: www.percyhoff.nl

  Over zijn favoriete basgitaar:

  "Een Fender Jazz Bass uit 1975. Hij was oorspronkelijk wit, maar is door de jaren heen behoorlijk vergeeld. Ik gebruik af en toe ook nog een Pedulla Pentabuzz of een Sadowsky Vintage 4."

  Percy
  met zijn Jazz bas

  Fender Jazz Bass - 1975

  Versterker:

  Glockenklang HeartRock top, of een Ampeg SVT buizenversterker uit de 70's.

  Speakers:

  meestal Eden.

  Effecten:

  Ik heb een aantal losse pedaaltjes, waaronder een octaver en een autowah, maar meestal ben ik te lui om ze mee te nemen. Voor m'n fretless neem ik nog wel eens een galmpje mee.

  Filmpje opgenomen in Paradiso met Big Apple

  kijk naar videofragment  Jan Wijte Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Het is gewoon een standaard fabrieksbas.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Toen ik de bas (2ehands) kocht, zaten er nog 2 van die metalen "asbakken" op. Hoewel ik die dingen er wel mooi uit vond zien, heb ik ze er meteen van afgehaald, want ze zaten me bij het spelen vreselijk in de weg.Er zat ook nog zo'n rare plastic duimsteun op.Ook die heb ik er af gehaald.
  Jan Wijte
  Jan Wijte 'Klus' je veel aan je gitaar?
  Nee, eigenlijk nooit.Met af en toe een losgetrild schroefje aandraaien houdt het echt op.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Ik ben er wel voorzichtig mee, maar krassen zijn onvermijdelijk als je veel speelt. Mijn bas was al vrij oud toen ik hem kocht en had dus al de nodige slijtage plekken.Dat maakt dat het toch wat minder erg is als er nog wat krassen bijkomen.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Nee, ik veeg, hooguit bij het verwisselen van de snaren, even met een droge doek het zweet en stof er af.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Nee, meestal speel ik iets wat er op dat moment in m'n hoofd zit ofzo. Bij optredens komt het vaak voor dat een medemuzikant al iets staat te spelen, het is dan vaak wel leuk om daar even op in te haken. Soms ontstaan er dan wel leuke jams van een half uur.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Tsja, het is een Fender Jazz Bass. Daar is volgens mij zo een beetje alles al wel over gezegd en geschreven. Wat me wel opvalt is dat ik andere basgitaren heb die veel luxer en mooier gebouwd zijn. Maar om een 1 of andere reden gaat in 90% van de gevallen toch de Fender mee. Die zit toch wel heel lekker in de mix.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Ik denk dat het geluid toch voornamelijk in je vingers zit. Er zijn tegenwoordig veel bassen met allerlei ingewikkelde elektronica. Maar daar blijf ik dan vaak de hele avond aan draaien, en dan is het nooit goed.Dat belemmert me eigenlijk alleen maar in het muziek maken.Op de Fender gebruik ik in de grote lijn eigenlijk maar 2 sounds. Of alles open, of alleen op het achterste element met de toonknop een beetje dichtgedraaid.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Omdat ik nog steeds niet weet of m'n bas een "hij" of een "zij" is, heb ik dat nog niet aangedurfd.
  Jan Wijte
  Jan Wijte Ooit wil ik graag nog een...
  Een goede reggaeband om 's zomers mee op van die multi culti festivals te spelen of hoe je dat maar noemt.Een huisje aan het strand in Thailand staat ook nog op m'n verlanglijstje.


Back to top