Welkom op het GitaarNet.
 • PEBBLES

   DE GITAAR VAN...

  PEBBLES
  Ze is de basdiva uit de Achterhoek: Natasja Thijssen. Speelt in onder meer de Achterhoekse bands Purple Haze, de Oxx Band en de nieuwe band NE1 met onder anderen Marco van der Aar van Soylent Green en Jos Zoomer van Vandenberg. Daarnaast is ze de vaste invaller bij de vermaarde AC/DC-tributeband Action in DC. In de regio is Natasja beter bekend als Pebbles, vernoemd dus naar het dochtertje van de legendarische stripfiguur Fred Flintstone. ,,Die bijnaam heb ik al sinds mijn zestiende. Mijn vriendje noemde me zo omdat hij me zo schattig vond. Sindsdien is het eigenlijk altijd Pebbles gebleven."

  "'t Bassen werd me eigenlijk letterlijk 'opgedragen'! Ik was bij een bandje kijken en de bassist stopte ermee. Laat ik nou net toevallig aanwezig zijn en dus werd ik zijn opvolger. Daarvoor had ik nooit iets met muziek te maken gehad, laat staan een bas in handen gehad. Maar dat boeide dus niet. Achteraf ben ik blij dat ik toevallig in de buurt was."

  "Dus vanaf dag één zit ik al in een band! Na de eerste twee bands kwam Orhan Amps (geluidsopname) en volgde de OXX Band. Nu speel ik bij Purple Haze en zitten we met een nieuw project (NE1) in de studio voor een hele vette cd. Daarnaast heb ik de grote eer om regelmatig met Action in DC mee te spelen want ik ben invaller voor hun bassist. Enne, dat bevalt erg goed."

  Vorig jaar heb ik mijn Ibanez ingeruild voor een vette Musicman Sting Ray 5. Kan wel zeggen dat ik 't zelf een goeie keus vind.

  Meer over NE1: NE1 (Musicfrom.NL)

  Meer over Purple Haze: www.purple-haze.nl  Pebbles met haar MM Stingray
  Musicman Sting Ray 5

  snaren:
  ERNIE BALL strings en dan de smalste oftewel 45/130.

  plectrum:
  Ik speel niet met een plectrum maar ik rag met mn eigen knakworst vingertjes!! En tot nu toe kan ik alles nog bij houden dus kan ik ooit eens rustig gaan oefenen met een plectrum. ha ha

  geluidsfragment:
  NE1 - Chit chat Junkie

  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Zoals ie er nu bij staat heb ik 'm ook gekocht.
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Nee,was ook niet nodig. Had meerdere gitaren gecheckt maar dit was meteen liefde op t eerste gezicht: was helemaal perfect.
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Nee, ik is blond! Ha, ha.
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Ben wel voorzichtig hoor, maar hij is ondertussen stiekem toch al wel licht beschadigd. En ja, zo'n afgeleefde (sorry) gitaar vind ik wel erg vet hoor. Echt rock 'n roll.
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Kort maar krachtig: nee.
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Nee, tijdens optredens krijg ik bij 't eerste nummer vaak toch wel kramp ongeacht oefeningetjes of niet.
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  RANZIG VET!
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  gitaar/versterker-combinatie en je manier van spelen (?)
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Eh nee… maar ik zeg nooit NOOIT.
  Ooit wil ik graag nog een...
  Een keertje op een contrabas willen knallen. Een keertje een tour te maken om die sfeer es te proeven Een keertje met mijn 'hero's' te pingelen: Foo Fighters. Een keertje een lesje van Stu Hamm. Ehh… moe'k nog doorgaan? Ha, ha.


Back to top