Welkom op het GitaarNet.
 • MARZIO SCHOLTEN

   DE GITAAR VAN...

  MARZIO SCHOLTEN
  Marzio is geboren in 1982 het stadje Granollers, vlakbij Barcelona inSpanje, en opgegroeid in Nederland. Zijn interesse in muziek begon al opjonge leeftijd na het vinden van zijn vaders flamenco-gitaar op zolder. Nade middelbare school en drie jaar gitaarles besloot hij te gaan studerenaan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij dit jaar gaat afstuderen. Hijheeft daar inmiddels les gehad van o.a. Martijn van Iterson en Maarten vander Grinten.

  Marzio is voornamelijk erg actief met zijn "Marzio Scholten Quartet"; eenmodern jazzkwartet met als thuisbasis Amsterdam. Het Marzio ScholtenQuartet treedt regelmatig in heel Nederland op. Bij hun concertenpresenteren ze voornamelijk eigen composities, geschreven en gearrangeerddoor Marzio.

  Voor meer informatie: www.marzioscholten.com


  Marzio Scholten
  Guild X-50 uit 1962

  Effecten: Ik gebruik momenteel live alleen een Ernie Ball volumepedaal eneen vintage Boss DM-2 analoge delay. Verder gebruik ik als ik op mijnPolytone speel ook een Lexicon LXP-1 reverb, omdat er geen reverb op dieversterker zelf zit. Als ik op mijn Fender Twin Reverb speel, laat ik deLexicon thuis.

  Snaren: Op mijn Guild gebruik D'Addario .012 JazzLight snaren (metomwonden G snaar).

  Versterkers: Voor kleinere optredens gebruik ik een oude PolytoneMini-Brute II; deze versterker klinkt goed en is zeer handzaam. Voor dewat grotere optredens gebruik ik mijn '65 Reissue Fender Twin Reverb.

  geluidsfragment:

  Midnight Groove

  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Mijn gitaar is zover ik weet helemaal origineel. Het is een gitaar uit1962, dus helemaal zeker weet ik dat niet. Ik weet wel dat er eenslagplaat op had moeten zitten, maar die heeft blijkbaar de tand des tijdsniet overleefd.
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Nee, niets bijzonders in ieder geval. De gitaar klinkt te gek zoals hij nuis en dat wil ik zo houden. Het enige wat ik er aan heb laten doen, is hetvervangen van de potmeters.
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Nee, dat laat ik liever door een prof doen. Ik ben zelf niet zo technischingesteld, laat mij maar gitaar spelen.
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Deze gitaar had al krassen toen ik hem kocht. Een krasje meer of mindervind ik niet zo erg. Het moet natuurlijk niet te gek worden, maaruiteindelijk is het voor gebruik bedoeld.
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Voor het schoonmaken van de gitaar gebruik ik een doodgewoon stofdoekje.Schoonmaken doe ik voornamelijk bij het verwisselen van de snaren of naeen zeer 'zweterig' optreden...
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Als ik er zo bewust over nadenk, dan geloof ik dat ik vaak begin met eenEm7/9/11 akkoord met open g snaar.
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Helder en toch erg warm.
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Het oude P90 element wat erop zit en uiteraard mijn aanslagtechniek. Hetgeluid zit toch in de vingers... klinkt erg cliche maar het is waar.
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Haha, nee. Wel bijna in slaap gevallen op de bank met mijn gitaar.
  Ooit wil ik graag nog een...
  Tsja, als gitarist zijn er zoveel mooie hebbedingetjes op de markt. Maarooit zou ik weleens een gitaar door Frans Elferink willen laten bouwen.Verder wil ik liever niet te ver vooruit kijken... slecht voor deportemonnee.


Back to top