Welkom op het GitaarNet.
 • MAROEN FRANSE

  Maroen Franse
  Maroen Franse
   DE GITAAR VAN... Maroen Franse

  MAROEN FRANSE
  Maroen Franse is een zeer ervaren gitarist die al op zijn zestiende (!) naar LA verhuisde om daar te studeren aan het fameuze GIT (Guitar Institute of Technology). Een instituut waar gitaristen als Petrucci, Van Halen of Satriani "gewoon even langs komen" en lessen en workshops geven. Daarvoor (vanaf zijn viertiende), was hij reeds zanger en gitarist in de metalband Roadkill.Naast gitarist is Maroen producer, en heeft hij zijn eigen studio The Purple Company (www.thepurplecompany.com). Sommigen zullen hem kennen van zijntijd in de Scandinavische Rock-band “Winterland”, maar hij speelde en produceerde voor zeer veel projecten en bands, zoals Robin Pors (ex-Vengaboys), Anomaly, Josefine van Asdonk, Andy Tielman, Joy etc.

  Op dit moment speelt Maroen in de band Rebel en in de (cover)band "Bootstrap Bill". Daarnaast kan het goed zijn dat je Maroen weleens gezien hebt in de prachtige vintage speciaalzaak Purple Guitars www.purpleguitars.com, zijn eigen gitaarwinkel in de Rock and rollomgeving van zijn vaders Jukebox shop (www.benniesfifties.com). In deze winkel staan de meest speciale vintage gitaren die hij met zijn vader in de VS heeft opgedoken.

  Over zijn LP: "Het is mijn favoriete gitaar vooral om het geluid wat er uit komt, erg vol, ik heb een Bogner extacy top met een oude Marshall 4 x 12 kast en als ik die Les Paul daarop aansluit lijkt het wel een storm on stage, deze gitaar komt nog uit de feedback brand in Den Haag jaren geleden en stond bij een goeie vriend van mij thuis naast een plant niks te doen, hij was ook helemaal incompleet, ik vroeg hem of hij er nog iets mee ging doen, en uiteindelijk hebben we wat geruild voor wat spullen uit m'n gitaren winkel PurpleGuitars.Com, Ik heb em compleet gemaakt en toen ik em voor het eerst aansloot was ik verkocht, de aktie is erg hoog vanwege de brand (hals is een beetje "warped"), maar het geluid!!!!"

  Website: www.maroen.com/


  Maroen Franse
  Maroen Franse


  Gibson Les Paul

  versterkers/setup/effecten:
  Bogner extacy top, Marshall 4 x 12

  snaren:
  "Snaren maakt me meestal niet uit werk merk het is, als het maar een set 0.10 is". (Meestal Ernie Balls of EHX)

  effecten:
  "M'n effecten zijn momenteel (veranderd nog wel eens): een originele Whammy One, MXR Phase 100, Boss Octave, T-Rex Replica, deze worden gevoed door een Voodoo Lab Pedal Power 2, en ik heb ook nog een Korg Floor Tuner. De rest (overdrive etc.) haal ik uit de Bogner Exstacy."

  Geluidsfragmenten:

  1:

  (All along the watchtower)

  luister naar geluidsfragment

  2:

  (Whole lotta love)

  luister naar geluidsfragment  KLIK VOOR VERGROTING:
  Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting Klik voor vergroting  Maroen Franse Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Het was een standard configuratie, maar… hij heeft in de fik gestaan, er zitten nu Seymour Duncans in en 2 neckcracks verder hebben we er ook een Bigsby op gezet.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Sinds ik em heb alleen de pickups, bedrading en de Bigsby (zie vraag 1)
  Maroen Franse
  Maroen Franse 'Klus' je veel aan je gitaar?
  Best wel, want na elk optreden met Rebel is er wel weer iets kapot. Bijéén van de laatste gigs was de soldering binnen in de gitaar losgelaten, dus hebben we (M'n collega Arwin Wensveen en ik) besloten de gitaar te voorzien van geheel nieuwe bedrading en dus ook alles opnieuw te solderen, ook de stemmechanieken moesten vervangen worden.Bij de laatste gig met Rebel was de kop afgebroken, deze is nu voor de tweede keer gelijmd en er zijn voor de zekerheid wat schroeven in gegaan, als ik em nu nog een keer daar breek moet ie helaas met pensioen..
  Maroen Franse
  Maroen Franse Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Ik ben niet echt bepaald voorzichtig met m'n eigen gitaren, vooral niet op het podium, dus krassen vind ik niet zo erg. Ik ben wel voorzichtig met andermans gitaren.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Commandant, als het echt nodig is, maar dit doe ik bijna nooit.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Vroeger wel, maar daar probeer ik een beetje vanaf te komen om zo nieuwe dingen te verzinnen.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Vooral VOL, en bijna "endless sustain".
  Maroen Franse
  Maroen Franse Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Het hout waar hij van gemaakt is.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Zo vaak, vooral toen ik nog op GIT zat, toen zat ik echt 24 uur per dag met m'n gitaar in handen.
  Maroen Franse
  Maroen Franse Ooit wil ik graag nog een...
  Waarschijnlijk een Gibson Les Paul Boneyard, een Gibson Les Paul Goldtop, een Fender Statocaster (Olympic White) uit 1962 en een Gretsch Roundup uit 1956.


Back to top