Welkom op het GitaarNet.
 • MARCEL DORENBOS

   DE GITAAR VAN...

  MARCEL DORENBOS
  Als een manusje van alles onder de gitaristen heeft Marcel Dorenbos al een heel scala aan artiesten begeleid. Meestal aan 't begin van hun nieuwe carriere of richting, zoals Laura Fygi die na Centerfold een Jazzy kant koos en hem als muzikaal leider aanwees. Vele namen volgden:Tom Oosterhuis, die na de musical "Zeldzaam" een solo tour startte "Zonder Fratsen".Total Touch, Berget Lewis, Ten Sharp, Chris Zegers, Juan Wells, Mieke Stemerdink, de Ome Cor Show, Philippe Elan, Ricky Koolen, Debbie Sledge, Thijs van Leer en Brigitte Kaandorp (die eindelijk al haar favoriete liedjes wel eens op een C.D. wilde hebben). En als muzikaal leider van Rent a VIP (op initiatief van Babette van Veen) kwam hij met nog veel meer artiesten in contact: Maxime, City 2 City, Anita Meyer, Huub Stapel, Antonie Kamerling, Anne Marie Huybrechts, Corry Konings, Jantje Smit, Dennie Christiaan en Imca Marina.
  Dit jaar gaat hij aan een tour werken van Andrea van Otterloo (zus van...) en mag hij dan eindelijk zijn eigen C.D. opnemen.Ook is hij te horen als de gitarist op de "leader" van de T.V. comedy :"Schiet mij maar lek" en de Paarden reeks "Pony express".

  Website Marcel Dorenbos


  Marcel met zijn Fender Strat
  Fender StratocasterSerienummer: E 505267
  Versterkers:
  -Soldano series 2, sp-77 (via de send-return van de 2120)
  -Digitech 2120 Artist VGS
  -Art SGE mach 2
  -Marshall EL 34 (50/50)
  Snaren: SLP (009-042 of 010-045)

  geluidsfragment: energieke solo (Vuurwerk) uit één van de shows van Brigitte Kaandorp

  luister naar geluidsfragment  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  M'n schatjes zijn: een Fender Strat met serienummer: E 505267 (begin jaren 80)en een oude Levin, waar ik nog geen serienummer aan ontdekt heb.
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  De Strat is 2 Seymour Duncan elementen rijker: een Allan Holdsworth en een (volgens mij) PH59.'K heb er ook een extra knopje op laten zetten, zodat ik in alle 5 standen kan kiezen tussen in-en uit-fase.Enorm veelzijdig dus...
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Vroeger wel.... en daar is ie nog steeds niet van bekomen, dus laat ik 't nu maar door echte vakmensen doen.
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  M'n gitaren hebben ook net als ik wat behoorlijke klappen opgelopen.Iedere kras heeft zo z'n verhaal en het zou zonde zijn ze dat te ontnemen.Bijvoorbeeld,t oen ik terug kwam van de opnames in Belgie voor Laura Fygi was ik zo moe,dat ik m'n Levin op de hoedenplank in de auto heb laten liggen...hartje zomer....
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Schoonmaken van m'n gitaar...???
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Zeer zelden....Natuurlijk is er zoiets als spiergeheugen, maar ik zou heel snel op mezelf uitgekeken zijn. En bovendien dacht ik ooit eens mijn eigen toonladder uitgevonden te hebben, wat later een penta-tonische mineur ladder bleek te zijn...(helaas, dus toch geen marcel dorenbos-ladder...snif snif)
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Moeilijk te omschrijven; de Strat beschrijft een heel breed spectrum...van bijtend fel tot warm en smooth.Kan wel eens lastig zijn om te kiezen met welke kleur ik de muziek het beste dienstbaar kan zijn.
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Uiteindelijk zijn 't mijn vingers die het werk doen. Vroeger moest ik altijd enorm m'n best doen op mijn ouwe EKO om uberhaupt een sound te krijgen, die een beetje leek op die van m'n helden.Maar ik moet zeggen,dat m'n Seymour Duncans aardig helpen.Ik heb nu op vrijwel elke versterker een dikkere sound.
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Toen bleek dat er geen jonge Stratjes van kwamen, ben ik er maar mee opgehouden.
  Ooit wil ik graag nog een...
  Makkelijk en licht bespeelbare 12-string en een midi setupje voor m'n strat.En m'n eigen bier-merk...


Back to top