Welkom op het GitaarNet.
 • JAN MEESTERS

   DE GITAAR VAN...

  JAN MEESTERS

  Zo rond mijn vijftiende levensjaar ontdekte ik iets vreemds aan mezelf.Zoals zoveel jongens van die leeftijd werd ik 's nachts zwetend wakkermet jeukende handen. Ik had een ontzettende drang om gitaar te gaanspelen. Gelukkig was rond die tijd een cursus op TV, 'GitaarSpelenderwijs' met Jan Mol. Daar werden de eerste beginselen van hetgitaarspel uitgelegd door middel van ongelooflijk oubollige melodietjes(wat wil je met de naam Jan Mol). Dat waren voor mij de eerste en deenige lessen. De rest heb ik mezelf maar eigen gemaakt.

  Mijn eerste elektrische gitaar was een echte Ksinma van Keurkoop, voorslechts Hfl 15,=! Die klonk op mijn eerste versterker, een oude radio entwee rokende boxen, naar mijn idee best wel goed! Van het een komt hetander en je gaat dan ook in bandjes spelen.

  Via wat omzwervingen in de heavy-metal (met een Chileense zanger dieregelmatig zijn kunstgebit verloor), blues, folk, funk, reggae, country('Bad Moon Rising' met een Rotterdams accent ) heb ik uiteindelijk BoysNite Out opgericht, een rockband met veel eigen nummers, die regionaalaardig succesvol was. Na een paar jaar rust (kinderen !!), begonnen mijnvingers toch weer te jeuken om met andere muzikanten samen te spelen. Ikben eerst begonnen in een Big Band, The Valley Sound Big Band (een goedemanier voor gitaristen om een wat sterkere linkerhand te krijgen), endan nu uiteindelijk om ook weer wat lekkere rock te spelenMissBehaviour. De uitdaging voor mij bij MissBehaviour is om met eenminimale bezetting maximaal muziek te maken. Ondertussen wat CD's ineigen beheer uitgebracht met over het algemeen positieve reacties.

  Website: www.missbehaviour.nl  Jan Meesters
  Gitaar Ibanez S540-WNF

  snaren: De goedkoopste als het maar .009 is
  versterker: Mesa Boogie Studio .22
  effecten: Vox Tonelab SE
  plectrum: Dunlop Fat Stubby

  luister naar geluidssample:
  'Funky Heart' (solo):

  luister naar geluidsfragment

  luister naar geluidssample:
  'Let you go' (solo):
  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Live speel ik op een Ibanez S540-WNF, vond vanaf het eerste moment de look & feel geweldig. Gekozen omdat bij optredens veelzijdigheid gewenst is en de gitaar bijna niet onstemt.
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  Nee, alleen bij het eerste optreden vergeten mijn broekriem af te DOENzodat de eerste kras niet lang duurde.
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Zeker, zelf afstellen, prullen met electronica. Ook een keer een gitaar van een vriend gekregen, een Peavey T60. Hiervoor zelf een body gemaakt en de electronica veranderd. Leer je veel van.
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Ligt eraan per gitaar, ik heb een oude Tokai Les Paul vol metkrassen en deuken, dat hoort erbij. Een Ovation acoustische gitaar daar bin ik wel heel voorzichtig mee!
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Standaard spul om de gitaar/hals schoon te maken. Wel regelmatig de hals wat olie, blijft ie lekker spelen.
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Zeker niet, ligt er ook aan welke gitaar ik oppak (leven bestaatuit keuzes maken, zeker voor een gitarist met GAS). Kan eentokkelstukje stukje of een nummer waar ik dan net mee bezig ben.
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Voor slag een stevige crunch, solo lekker doorjanken. We proberenhet geluid in de band lekker open te houden dus niet te veel poespas alleen af en toe wat chorus of een wah.
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Toch je handen, luister naar Jeff Beck of Eric Johnson, ook het geluid van deze mannen is niet te evenaren.
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Nog niet maar zeg nooit 'nooit'!
  Ooit wil ik graag nog een...
  Music Man Eddie van Halen, de enige gitaar die de uitstraling en karakter van de andere klassiekers heeft, LP/Strat/Tele (maar die heb ik al)...


Back to top