Welkom op het GitaarNet.
 • Arnaldo Lopez

   DE GITAAR VAN...

  ARNALDO LÓPEZ
  "Ik heb in het verleden altijd als begeleider gespeeld op toetsen, elektrisch en akoestisch gitaar.Pas sinds een jaar ben ik mij gaan toespitsen op mijn eigen nummers die ik op akoestisch gitaarcomponeer en speel. Ik speelde altijd al wel eigen riedeltjes, maar maakte ze nooit af of had niethet idee dat anderen het misschien wel mooi vonden. Nu ben ik zo ver dat ik genoeg materiaal hebom een cd te gaan opnemen. Er was alleen één probleem: een goede gitaar! Ik heb vele Gibsons,Martins, Taylors, noem maar op in mijn handen gehad, maar had nooit het gevoel dat hij bij mij paste.Totdat Tommy Emmanuel zijn gitaar in mijn handen gaf, een Maton EBG808... ik was verkocht! Die moest het worden enis het geworden. Ik heb hem kort geleden van Schiphol gehaald en sinds hij uit de koffer is heb iker nog niets aan gedaan, behalve stemmen. Hij is gewoon goed! Meer nog dan ik er van verwachtte.Ik kan niet wachten om mijn cd te gaan opnemen!"

  "Hij is niet al te groot maar heeft wel in alle opzichten een groot bereik. Een ongelooflijkedynamiek zit er in deze gitaar en een bijna oneindige sustain. Je kunt er ontzettend genuanceerd op spelen,maar er ook flink op te keer gaan. Er zit een microfoontje ingebouwd, waardoor het echte akoestische geluid mooi tot zijn recht komt. Ik gebruik meestal een dikke set 012 of gewoon 013 en op deze gitaar kun je de stemming dan een flink stuk verlagen zonder dat de snaren gaan kletteren. Kan erg mooi zijn voor bepaalde nummers."

  zie www.arnaldolopez.nl


  Arnaldo Lopèz met zijn Maton
  Maton EBG808

  Snaren: 012 of 013

  geluidsfragment:
  Someday

  luister naar geluidsfragment  Heb je je gitaar laten bouwen of is het een standaardconfiguratie?
  Het is de TE (Tommy Emmanuel) signature versie. Ik had liever exact deze gitaar zonder de signature maar had geen geduld omer één aan te laten passen, ik wacht al zo lang...
  Sinds de aanschaf nog iets aan veranderd?
  De bridge-pins van fossiele walrustand die ik van Tommy gekregen heb heb ik er in gedaan. Ik ga nog andere snaren proberen.
  'Klus' je veel aan je gitaar?
  Niet aan deze. Ik heb wel zelf een akoestische gitaar gebouwd en ga er nog meer maken maar dat doe ik meervoor de lol!
  Krassen op je gitaar; geven je gitaar karakter of ben je juist voorzichtig?
  Hij is nu nog zo nieuw dus ben ik nog wat voorzichtig maar ik moet er toch op spelen...Ik sla er zo nu en dan ook op dus beschadigen zal hij! Geeft niet dus...
  Het schoonmaken van je gitaar; heb je een speciaal middeltje?
  Gewoon een doekje.
  Wanneer je je gitaar oppakt, speel je dan 9 van de 10 keer dezelfde riff of accoord?
  Niet echt, soms ontstaat er meteen een nieuw nummer bij de eerste noten die ik speel.
  Beschrijf het geluid van je gitaar.
  Pure natuur! Mooi laag en veel volume als onweer en sprankelend hoog van de regen.
  Wat maakt het geluid van je gitaar; (meest doorslaggevende factor(en))?
  Ikzelf! Vooral mijn nagels, ik speel (bijna) nooit met plectrum.
  Heb je weleens met je gitaar geslapen?
  Welnee!
  Ooit wil ik graag nog een...
  Boerderijtje op de hei samen met mijn vriendin.


Back to top