Ukeloeder
Uke's "Wat Eten We Vanavond?" vega quote blog
door
on 25 september 2013 at 11:31 (2395 Bekeken)
Zweedse gehaktballetjes
Hier met vega-gehakt, het enige verschil met het originele recept uit een kookschriftje in de keukenla van een huisje dat ik een paar jaar terug huurde. Goed, een tweede verschil is dat ik omwille van verpakking van het vega-gehakt alle hoeveelheden halveerde.
ingrediënten
250gr gehakt van Goodbite of VegetarischeSlager.
1/2dl paneermeel
1dl melk
1 rode ui
1 ei
1tl zout
1/2tl witte peper
snufje nootmuskaat
paar steeltjes peterselie
keukenmargarine
raaps- of zonnebloemolie
Roer de melk door het paneermeel en laat een kwartiertje wellen. Snipper de ui en kluts het ei, hak de peterselie. Meng nu alle ingrediënten door het gehakt. Even laten opstijven in de koelkast.
Vorm balletjes van het gehaktmengsel en bak ze in een platte pan op matig vuur in gelijke delen margarine en olie. Regelmatig keren.
Lekker met vossebessen (lingon) of bramensaus.
Smaklig måltid!