Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tupelo Bekijk bericht
Samosa's..

Blokjes gesneden van flespompoen, een kruimelige aardappel en dat gestoomd met eenzelfde hoeveelheid diepvries erwtjes (aan het einde toevoegen zodat het ontdooit).

Gesnipperd uitje gebakken met knoflook in boter met :

2 theelepels zwart mosterdzaad
1 theelepel komijn

Gestoomde groenten erbij met een beetje olie en meebakken met :

1 theelepel garam masala
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprika
1 heel klein snufje chilipeper
1/2 theelepel koriander(poeder)

Vuur uit en 1 eetlepel gedroogde koriander toevoegen en een kneep citroensap.

Laten afkoelen.
Bladerdeeg in vieren gesneden en uitgerekt.
Per vierde deel een aangedrukte eetlepel van het groentemengsel erin en dichtvouwen (ik doe niet aan driehoekjes, gewoon dimsum stijl balletjes).

[...]

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Facebook

Comments

  1. Ukeloeder's schermafbeelding
    Maar we wilden de samosa's ook graag zien;

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Tupelo Bekijk bericht
    Samosa's 2* 15 minuten 200 graden.
    Ik draai de balletjes altijd met mijn vettige handen waarmee ik het groentemengsel gekneed heb op een eetlepel.
    Daardoor zit er altijd wat koreander en geel van de kerrie aan de buitenkant.
    Ik bedenk mezelf nu dat ik ze gemakkelijk door het sesamzaad zou kunnen halen, dat doe ik de volgende keer.
    Zaadlijsten komkommer verwijderen hoef ik niet te posten eigenlijk toch...?



    [...]
Back to top