Volgende keer maak ik ze veel dunner. De randjes waren lekker knapperig, het midden als bitterkoekjes. En ik vond ze wat zoet.
Komend weekend eens met de helft van de suiker en met maple syrup ipv honing. Misschien wat amandelmeel toevoegen?
Dan probeer ik ook de mueslikoeken.
Vanavond een stamppot van het restje gegrilde groenten van gisteren, Gourmandine aardappeltjes, blokjes Leidse kaas, kluitje creme fraiche en zelfgemaakte, veel te scherpe dragonmosterd. Eventueel wat rucola erdoor voor de crisp.
Oorspronkelijk geplaatst door Tupelo
Dat vind ik opzich niet erg.
Mijn mueslikoeken zijn ook wat taaïg aan de binnenzijde, tenminste, als ik ze normaal formaat bak.
Alleen als ik ze heel erg klein uitsteek worden ze helemaal knapperig, maar dat is na een dag of twee ook voorbij. In mijn geval heeft het ook te maken met of ik pompoenpuree gebruik of ei; pompoenpuree bindt als ei maar is iets vochtiger en dat merk je in het eindproduct. Kan ook voordelen hebben (in cupcakes bv.).
Maple Syrup, hmmm lekker; goed idee.
Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder
Ik kan ook 4 keer zo veel boter gebruiken. Dan worden ze wel cruchy en blijven ze dat ook. Maar het Loeder is al chunky genoeg.
Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder
Dus bakte het Loeder nog een paar van die dingen na de receptuur ietsies te hebben aangepast. Gebruikte suiker word gehalveerd en ipv honing gebruikte ik nu keukenstroop (ja, van de Zeeuwsche Boerin). Bovendien drukte ik de balletjes nu veel verder uit. De koeken zijn nog maar 2 tot 3 millimeter dik en de oven staat op 180.
Het lijkt er op of ze nu knapperig tot in het midden zijn, ik moet ze nog een beetje verder laten afkoelen.
Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder
[...] Ik heb er net ééntje soldaat gemaakt. Heus, ééntje, geloof me. Ze zijn nu zelfs bros te noemen en niet meer zo mierzoet als de vorige lading. Eetlepel keukenstroop ipv honing maakt de smaak wat dikker, ronder. Minder suiker maakt het geheel minder goedkopekindersnoepjes-zoet. Belangrijkste factor is hoe dun ik ze nu heb gemaakt. Ze lijken nu wat op 'havreflarn' zoals ik ze (heb je 'm weer!) uit Zweden ken. Maar minder zoet. Me likey.