Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Duhsjaak Bekijk bericht
[...]

Ik ben heel gek op kaas. En daarom vind ik de meeste kaasfondue niet te doen. Dun van smaak, scherp, vaak ook nog met een volmaakt misplaatste plens ondermaatse witte wijn. Kortom: Niet binnen te houden.

Voor 2 personen

Wat?
50 gram boter
50 gram maizena
250 gram champignons
300 gram jonge kaas
halve liter water
knoflook
heel klein beetje zout en wat peper

Hoe?
Champies hakken
opzetten met het water en 5 minuten koken
in een zeef laten uitlekken en het water opvangen

Kaas raspen

Sausje maken van boter, maizena en een heel klein beetje water
water van de champies erbij
geraspte kaas erbij en langzaam laten smelten
dit onder voortdurend roeren (!)

Uitgelekte champies erin

Knoflook en peper erin

Opdienen met brood, rauwe groente, fruit, zie maar

Als je Edammer neemt hoef je geen zout toe te voegen. Neem je rauwmelkse slow food kaas, dan is een beetje zout wel lekker.

Zelfde bron als de vruchten punch. Zelfde jaar. Toen we nog goddelijk jong waren en de love handles nog daar zaten, waar ze horen.

Dank je wel Yvonne S.!
Pas op je tong, want kaas fondue is bloedheet.
Voor die personen die Asterix in Helvetia nog niet hebben gelezen: Verplichte kost als je aan de kaasfondue gaat.

En ja, champies koken is toegestaan hier. Voor zover ik uit mijn hoofd weet, de enige situatie dat ik champies kook.
Vriendelijke groet, Gus

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Facebook

Labels: kaasfondue Labels bewerken
Categories
Uncategorized
Back to top