Ik ben heel gek op kaas. En daarom vind ik de meeste kaasfondue niet te doen. Dun van smaak, scherp, vaak ook nog met een volmaakt misplaatste plens ondermaatse witte wijn. Kortom: Niet binnen te houden.
Voor 2 personen
Wat?
50 gram boter
50 gram maizena
250 gram champignons
300 gram jonge kaas
halve liter water
knoflook
heel klein beetje zout en wat peper
Hoe?
Champies hakken
opzetten met het water en 5 minuten koken
in een zeef laten uitlekken en het water opvangen
Kaas raspen
Sausje maken van boter, maizena en een heel klein beetje water
water van de champies erbij
geraspte kaas erbij en langzaam laten smelten
dit onder voortdurend roeren (!)
Uitgelekte champies erin
Knoflook en peper erin
Opdienen met brood, rauwe groente, fruit, zie maar
Als je Edammer neemt hoef je geen zout toe te voegen. Neem je rauwmelkse slow food kaas, dan is een beetje zout wel lekker.
Zelfde bron als de vruchten punch. Zelfde jaar. Toen we nog goddelijk jong waren en de love handles nog daar zaten, waar ze horen.
Dank je wel Yvonne S.!
Pas op je tong, want kaas fondue is bloedheet.
Voor die personen die Asterix in Helvetia nog niet hebben gelezen: Verplichte kost als je aan de kaasfondue gaat.
En ja, champies koken is toegestaan hier. Voor zover ik uit mijn hoofd weet, de enige situatie dat ik champies kook.
Vriendelijke groet, Gus