Welkom op het GitaarNet.

Ukeloeder

Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog

Rate this Entry
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bloem Bekijk bericht
[...]
ik ga binnenkort zelf vlierbloesemsiroop maken, dat spul moet eerst 24 uur staan, dan moet het gezeefd worden etc. wel bewerkelijk, maar dat doe ik dan ook niet zomaar ff.
Het is alleen zo vreselijk lekker dat ik het er voor over heb
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Bekijk bericht
Eeeeh, Bloem... daar hoef je bij te blijven staan hoor.
Inderdaad ver-schrik-ke-lijk lekker. Ik heb nog geen vlierbloesemsiroop gemaakt, wel vlierbessenjam en vlierbessenschnaps. Dat komt eigenlijk neer op vlierbessen, goed schoongemaakt, dus écht alle stokjes en dingetjes er uit peuteren. Daarvan de helft kneuzen en alles in een pan naar de kook brengen. 10 minuten tegen de kook aan houden, dus net niet écht koken. Schone theedoek in een vergiet of zeef en die dan weer in een grote schaal. De hele prut in de zeef doen en met een houten lepel pureren. Het sap loopt dan in de schaal. Als je zuinig wilt doen kun je de theedoek ook dichtknopen en de prut verder uitpersen, maar dit wordt vanwege de smaak niet aangeraden. Het opgevangen sap meng je met klare vodka of jenever in een verhouding 1:1. Met toegevoegde suikerstroop (1:1:0,5) drinkt het wat makkelijker weg. Zeker 6 weken laten staan in goed gesloten flessen. Men zegt dat je het niet langer dan 6 maanden mag bewaren... zo oud werd 'ie bij mij thuis niet.
Ander drankreceppie; Halve liter vodka met 50 gram heksehyl dropjes. Weekje staan, borrel met een snoepie.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bloem Bekijk bericht
Klinkt lekker!
Alleen drink ik wegens medicijngebruik geen alcohol, dus zal dat zelf niet zo snel maken.
Ik heb vlierbloesemsiroop ooit gekocht op een soort middeleeuwse beurs van een vrouw die het zelf maakte.
Het smaakt heel anders dan vlierbessensiroop, dat is meestal bij elke natuurwinkel wel te koop, maar siroop van de bloesem niet.
Ik ben het in elk geval nog niet tegen gekomen.
Ik heb met kerstmis gedroogde vlierbloesem gekregen, dus ik ga het er binnenkort eens op wagen.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Bekijk bericht
Met gedroogde bloesem siroop maken? Laat even weten hoe dat bevallen is. Ik had voorheen een gigantische vlier (6m hoog, bijna 5 meter in doorsnee) in de tuin, sindsdien verhuisd, waar ik de helft van de bessen van plukte, de andere helft aten en scheten de vogels met veel plezier. Ik wilde altijd nog eens met de bloesem aan de gang, het ruikt zooooooooooooooo lekker! De recepten die ik vond waren allemaal voor verse bloemschermen...

IKEA verkoopt vlierbloesemsiroop. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30117107/
of die zo lekker is als jouw zelfgemaakte weet ik niet maar ik heb er altijd een fles van in de keuken.
Citroensap, olijfolie, mosterd, vlierbloesemsiroop, naar smaak zout en peper; super saladedressing.
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bloem Bekijk bericht
Bedankt voor de tip

Er is een recept, weet even niet waar, moet ik ff googlen, waar bij vermeldt staat hoe het moet met gedroogde vlierbloesem, je moet daar minder van gebruiken, de verhoudingen zijn anders, omdat een verse bloem zelf ook al vocht bevat.
Maar het kan wel
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder Bekijk bericht
Ik zit te googlen naar dat recept met gedroogde bloemen maar ben het nog niet tegengekomen. Hier wel nog een heleboel lekkere dingen; http://oogstenzonderzaaien.nl/wiki/Vlier [...]

Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Google Submit "Uke's "Wat Eten We Vanavond?" GN vega quote blog" to Facebook

Categories
Uncategorized
Back to top