Allemaal lekkere dingen ongetwijfeld, maar heb je daar doordeweeks tijd voor dan? Bij mij thuis worden er eigenlijk nooit dergelijke arbeidsintensieve gerechten gemaakt.
Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster
Je moet het ook een beetje als hobby zien. Ik maak doordeweeks vaak wokgerechten of snelle pasta, maar soms ook wel eens wat uitgebreider. Vooral in het weekend wil ik nog wel eens een uurtje of wat in de keuken staan om een grote pan bouillon te maken, sausjes maken (die dan weer in de wok kunnen de week erna) etc..
Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder
Die 'arbeidintensieve' gerechten kosten hooguit een half uur meer. Zoals iWishmaster al zegt moet je het meer als hobby zien. Als je lekker eten belangrijk vindt zul je er wat meer voor moeten doen. Hier zijn er ook zeker zo veel 'makkelijke' maaltijden als 'arbeidsintensieve'. Maar die maaltijden waar wat meer in is gestoken maken me elke keer weer blij. Jummie.
Oorspronkelijk geplaatst door grayfink
Ja ok, maar hier thuis gebeurt dat maar zeer zelden, komt ook door tijdsopslokkende jonge kinderen die bovendien niets lusten.
Oorspronkelijk geplaatst door Ukeloeder
Nog effies en dan zijn ze 't huis uit. Kun je de hele dag naar hartelust uien sauteren, aardappels poffen, pompoen stoven, worst vullen, eieren pocheren, aardbeien marineren...
Oorspronkelijk geplaatst door iWishmaster
Ik lustte vroeger ook niets, komt vanzelf. En tot op zekere hoogte is 'iets lusten' ook aan te leren. Ik heb mijn hele jeugd ongezouten aardappelen, te lang gekookte groente met een stuk aangebrand droog vlees gegeten. En 1 of 2 keer in de week werd dat afgewisseld met nasi of macaroni uit een pakje en af toe was het feest: afhaalchinees of friet. Daarom dacht ik jarenlang dat kip niet lekker was (gortdroog), aardappelen vies waren (geen zout of kruiden), macaroni niet te vreten was (zo'n pakje kruiden vind ik echt heel ranzig), sla vies was (geen dressing want dat is niet gezond) etc.. Sinds ik op mezelf woon en een hoop uit kookboeken en internetrecepten heb geleerd, weet ik dat een heleboel dingen die ik vroeger vies vond, eenvoudigweg door de rampzalige bereiding en gebrek aan kruiden kwam.
Oorspronkelijk geplaatst door Bloem
Ik heb voor de soep én de quiche samen zo'n 20 minuten in de keuken gestaan, dus het valt mee, de quiche moet alleen nog wel een half uurtje in de oven. da's alles
ik ga binnenkort zelf vlierbloesemsiroop maken, dat spul moet eerst 24 uur staan, dan moet het gezeefd worden etc. wel bewerkelijk, maar dat doe ik dan ook niet zomaar ff.
Het is alleen zo vreselijk lekker dat ik het er voor over heb