Soep van zoete bataat/zoete aardappel. In plaats van yuppen bataat kun je doorgaans ook gewoon pompoen kiezen. Zowiezo, als je een ingrediënt niet hebt, gooi je gewoon iets anders ervoor in de plaats in.
Je hebt nodig:
2 el olijfolie
2 wortels geschild en in dikke plakken
2 stengels bleekselderij in stukkies
2 middelgrote uien, gepeld en grof gehakt
2 tenen knoflook, in plakjes
800 gram zoete bataat, geschild en in stukjes
bosje verse peterselie, fijn gehakt
theelepel kerriepoeder
2 groente- of kruidenbouillontabletten
1 verse rode peper, fijngehakt (garnering)
Je maakt het zo:
Je zet een grote pan op een hoog vuur
olijfolie erin
alle gesneden en gehakte ingrediënten erin
kerriepoeder erbij en met een houten lepel roeren
alles ca 10 minuten bakken, totdat de uien goudbruin zijn en de wortelen gaar (maar niet slapgekookt)
Bouillonblokjes in 1.8 liter heet water oplossen
bij groentemengsel schenken (pas op!!! kan spatten)
roer de soep en draai het vuur laag
10 minuten laten koken/sudderen totdat de bataat gaar is
beetje zout
pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine
Serveer in een kom en strooi de verse peper als garnering erop
Geef iedereen een schaaltje met yoghurt erbij om te blussen