[...]
Frittata met een hartige dip van Coeur de Boeuf.
Wat je nodig hebt voor de frittata:
9 eieren
boter
bloem
5 mini artisjokken
1 citroen
7 dl room
150 gram pecorino of 150 gram Gouda
Wat je nodig hebt voor de dip
700 gram Coeur de Boeuf tomaten of normale vleestomaten
4 teentjes knoflook
2 rode chili pepertjes
6 eetlepels olijfolie
Je maakt het zo:
Breng een grote pan water aan de kook
Blancheer de tomaten
Verwijder vel en zaadlijsten
Pel de teentjes knoflook
plet ze in een vijzel
doe knoflook, tomaten, knoflook en peper in een pan en breng het aan de kkok
als het kookt, draai je het vuur/de plaat laag en laat het 20 minuten sudderen
Intussen heb je de over voorverwarmd op 160 graden
beboter de muffinvorm
schrob de citroenen en snijd ze in vieren
pel de artisjokken tot op het hartje
blancheer de artisjokken in het water van de tomaten, samen met de partjes citroen
Klop de eieren los
voeg room en kaas toe
schenk dit in de vormpjes
verdeel de artisjokken hartjes hierover
Bak de frittata's in ongeveer 20 minuten tot licht bruin
zet ze dan nog heel even onder de grill voor een mooi goudbruin en krokant korstje
Recept uit Els & Iris Debremaeker; Brunch! Uit de keuken van de zussen
Standaard E24,95 - leuk boek!