Voor het deeg:
200 gram meel (ik gebruik momenteel spelt)
80 gram koude boter
beetje zeezout
1 theelepel azijn
4 eetlepel water
Hoe maak je het:
Spullen voor het deeg door elkaar kneden.
Dit zandtaartdeeg 30 min in de koelkast zetten.
Het deeg op een met meel bestoven aanrecht uitrollen.
Een springvorm van 28 cm in doorsnee beboteren en met het deeg bekleden.
Oven voorverwarmen op 190 graden.
Voor de vulling bloemkool en broccoli in roosjes op het deeg schikken.
Eieren, room en kruiden door elkaar kloppen en gelijkmatig over de groente gieten.
Met kaas bestrooien en ca 40 min in de oven bakken.
Vriendelijke groet, Gus
PS
Spelt is een vergeten graan. Ik kook het in groentebouillon en gebruik het in plaats van die eeuwige aardappels.
Spelt gemalen bak ik brood van. Weer s wat anders! Heerlijk.